Secretarul Apărării al SUA: China ”este singura țară care are voința și puterea de a-și remodela regiunea și ordinea internațională”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
SUA se află într-un punct pivot cu China și vor avea nevoie de forță militară pentru a se asigura că valorile americane și nu cele ale Beijingului, stabilesc norme globale în secolul XXI, a declarat sâmbătă secretarul Apărării Lloyd Austin.

”SUA se află într-un punct pivot cu China și vor avea nevoie de forță militară pentru a se asigura că valorile americane și nu cele ale Beijingului, stabilesc norme globale în secolul XXI”, a declarat sâmbătă secretarul Apărării, Lloyd Austin, potrivit unui articol scris de Republik World.

Discursul lui Austin de la Forumul Național de Apărare Reagan a încheiat o săptămână în care Pentagonul s-a concentrat direct pe ascensiunea Chinei și ce ar putea însemna aceasta pentru poziția Americii în lume.

Luni a fost lansat un raport anual de securitate a Chinei, în care se avertizează că Beijingul va avea, probabil, 1.500 de focoase nucleare până în 2035, fără claritate cu privire la modul în care China va încerca să le folosească.

China ”este singura țară care are atât voința, cât și, din ce în ce mai mult, puterea de a-și remodela regiunea și ordinea internațională pentru a se potrivi preferințelor sale autoritare. Așa că permiteți-mi să fiu clar: nu vom lăsa să se întâmple asta”, a declarat secretarul Apărării al SUA, Austin Lloyd.

Îngrijorările Pentagonului 

”Pentagonul este, de asemenea, îngrijorat de Rusia și rămâne hotărât să înarmeze Ucraina, evitând în același timp escaladarea acestui conflict într-un război al SUA cu Moscova. Nu vom fi târâți în războiul lui Putin”, a mai adăugat  Austin Lloyd.

”Acești ani următori vor stabili condițiile competiției noastre cu Republica Populară Chineză. Ei vor modela viitorul securității în Europa și vor stabili dacă nepoții și copiii noștri vor moșteni o lume de reguli și drepturi, sau dacă se vor confrunta cu autocrați care caută să domine prin forță și frică”, a mai declarat acesta.

Cu toate acestea, între cele două amenințări cu energia nucleară, China rămâne cel mai mare risc, a mai spus Austin, care a îndemnat ca SUA să-și alinieze bugetul la provocarea Chinei. ”În lumea noastră imperfectă, descurajarea vine prin putere”, au fost declarațiile secretarului Apărării al SUA, potrivit sursei citate.

Departamentul Apărării are cel mai mare buget discreționar dintre toate agențiile federale și poate primi până la 847 de miliarde de dolari pentru bugetul din 2023 dacă Congresul adoptă actualul proiect de lege de finanțare înainte de încheierea acestei sesiuni legislative.

Cu toate acestea, susținătorii Apărării susțin că bugetul nu ar fi suficient pentru a ține pasul cu China, deoarece o mare parte din aceste cheltuieli sunt destinate personalului militar. CBO estimează că aproximativ un sfert din bugetul Apărării este cheltuit pentru costuri cu personalul, cum ar fi salariile, îngrijirea sănătății și conturile de pensii.

Citește și:

SUA prezintă B-21 Rider, bombardierul ”ideal” în caz de conflict cu China

Cu un cost care se ridică la suma de 692 de milioane de dolari, noul bombardier B-21 Raider este proiectat și echipat pentru a pătrunde în liniile de apărare aeriană inamice și pentru a efectua atacuri oriunde în lume. Dar nu numai atât: are capacitatea de a transporta atât arme convenționale, cât și nucleare și de a fi greu de recunoscut de radar, relatează Rai News.

Vorbim despre B – 21 Rider, noul bombardier prezentat ieri de Forțele Aeriene ale Statelor Unite.

Sofisticatul avionul de vânătoare este ”aeronava ideală în cazul unui conflict armat cu China”: structura sa și nivelul tehnologic înalt permit, de fapt, să susțină zboruri lungi și are o ”capacitate ucigașă enormă”... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel