Secretarul american al Apărării este la Terapie Intensivă, după internarea de urgență, anunță Reuters
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Lloyd Austin a fost internat de urgență. 

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost internat duminică într-o unitate de terapie intensivă din Washington pentru tratarea unor ”simptome care sugerează o problemă urgentă la vezica urinară”, au anunțat reprezentanții Centrului medical militar Walter Reed, conform Reuters.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a transferat ulterior atribuțiile biroului său secretarului adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, a precizat secretarul de presă al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, într-un comunicat.

Atât legislatorii republicani, cât și cei democrați l-au criticat luna trecută pe Austin pentru că nu a dezvăluit diagnosticul de cancer și spitalizările ulterioare în decembrie și ianuarie, inclusiv președintelui Joe Biden. Unii republicani proeminenți, inclusiv fostul președinte Donald Trump, au cerut ca Austin să fie demis din funcție.

El urmează să depună mărturie în fața Congresului pe 29 februarie cu privire la această situație.

Biden, un democrat, a declarat că are încredere în Austin, în ciuda a ceea ce președintele a recunoscut că a fost o greșeală de judecată.

Pentagonul a fost pregătit

Prin anunțul privind deplasarea secretarului la spital și prin decizia rapidă de a-i transfera atribuțiile unui adjunct, Pentagonul părea hotărât să evite repetarea scandalului politic de luna trecută.

Nu era clar cât timp va rămâne internat Austin, au declarat oficialii spitalului într-un comunicat emis duminică seara.

Prognosticul lui Austin cu privire la cancer a rămas excelent și nu se aștepta ca problema vezicii urinare să schimbe recuperarea sa completă anticipată, au adăugat oficialii.

Austin, un general în retragere cu patru stele care a condus forțele în Irak și este primul secretar al Apărării afro-american al Americii, era încă în spital luna trecută în timp ce forțele americane lansau un atac de represalii împotriva unui lider de miliție sprijinit de Iran în Bagdad.

În prezent, există trei investigații diferite privind comportamentul lui Austin, inclusiv una efectuată de biroul inspectorului general al Pentagonului, o agenție de supraveghere care urmărește risipa, frauda și abuzurile militare. Președintele republican al Comitetului Serviciilor Armate al Camerei, Mike Rogers, l-a chemat pe Austin să depună mărturie.

Austin este programat să călătorească la Bruxelles pentru o reuniune de miercuri a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei. Nu era clar dacă spitalizarea sa va afecta aceste planuri de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel