Secretari de stat din MEC, în concediu pentru campania electorală. Orban: Ce aţi fi preferat, să nu-şi ia concediu?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ludovic Orban a vorbit despre cei doi secretari de stat de la Ministerul Educației care și-au luat concediu pentru campania electorală, deși ieri au fost redeschise școlile în condiții speciale din cauza pandemiei.

"Ce aţi fi preferat, să nu-şi ia concediu? Le-am dat concediu. Ministerul Educaţiei nu stă într-un secretar de stat. Dacă ministrul a considerat că poate să ofere concediu... Sunt două doamne, dar cazul unei doamne nu este legat de campania electorală", a spus Ludovic Orban, întrebat cum comentează faptul că doi secretari de stat din MEC se află în concediu fiind în campanie electorală.

"Ministerul funcţionează la deplină capacitate"

"Ministerul funcţionează la deplină capacitate, ministerul are un întreg aparat de lucru şi toate funcţiile necesare a fi exercitate pentru deschiderea şcolii au fost exercitate. Dar, încă odată vă spun, din punctul meu de vedere, deschiderea şcolii s-a desfăşurat în condiţii normale, în condiţii decente. Pregătirea şcolilor a fost bună, măsurile care au fost adoptate prin ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei au fost respectate, riscul de răspândire a virusului în şcoli este minim, iar, dacă mai sunt disfuncţionalităţi, dacă mai sunt situaţii unde trebuie intervenit, Ministerul Educaţiei, Inspectoratele şcolare, Direcţiile de sănătate publică şi administraţiile locale, acolo unde există administraţii locale responsabile, sunt pregătite să corecteze orice fel de disfuncţionalitate apare", a susţinut prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel