Secretar de stat din Marea Britanie, DEMISIE, după eșecul de a opri fraudele legate de COVID-19. "Nu sunt capabil" - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Secretar de stat din Marea Britanie, DEMISIE, după eșecul de a opri fraudele legate de COVID-19. "Nu sunt capabil" / Foto: Captură video Youtube
Secretar de stat din Marea Britanie, DEMISIE, după eșecul de a opri fraudele legate de COVID-19. "Nu sunt capabil" / Foto: Captură video Youtube
Un secretar de stat britanic a demisionat după eșecul de a opri fraudele legate de COVID-19.

Un secretar de stat în Ministerul Finanţelor de la Londra, Theodore Agnew, însărcinat cu supravegherea cheltuielilor şi reducerea fraudei, a demisionat luni după ce a dezvăluit fraude masive care au implicat împrumuturi guvernamentale de urgenţă acordate companiilor în timpul pandemiei, informează  Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Într-un discurs în Camera Lorzilor, din care face parte în rândurile Partidului Conservator, el a declarat că ministerul britanic al finanţelor pare să aibă "puţine cunoştinţe sau interes" în ceea ce priveşte impactul fraudei asupra societăţii noastre.

Fraude de peste 4 miliarde de lire sterline



Agnew s-a adresat Camerei Lorzilor pentru a aduce clarificări cu privire la fraude de peste 4 miliarde de lire sterline legate de împrumuturi în timpul pandemiei.

Supravegherea din partea Departamentului pentru Afaceri şi a Băncii Britanice de Afaceri a fost de-a dreptul deplorabilă", a spus el.

Potrivit acestuia, s-au făcut "greşeli de începător", cum ar fi acordarea de împrumuturi pentru mai mult de o mie de companii care "nici măcar nu erau în afaceri când a apărut COVID-19".

"Ar fi necinstit să rămân într-o funcţie pe care nu sunt capabil să o fac cum trebuie



Având în vedere că sunt ministrul pentru combaterea fraudei, ar fi necinstit din partea mea să rămân într-o funcţie pe care nu sunt capabil să o fac cum trebuie, a spus el, explicându-şi demisia din funcţia de secretar în Ministerul Finanţelor şi din cabinetul primului ministru.

Decizia a fost salutată atât de colegii săi conservatori, cât şi de cei laburişti, ca fiind un semn de integritate rară. Biroul primului ministru a declarat că această frauda este "inacceptabilă".

În decembrie, Biroul Naţional de Audit, care controlează cheltuielile din sectorul public, a evidenţiat "nivelul ridicat" de fraudă în cadrul unui program de împrumut de urgenţă, estimat de guvern la 4,9 miliarde de lire sterline, calificând drept "inadecvate" eforturile executivului de a recupera o parte din această sumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel