Sebastian Vlădescu și Cristian Boureanu, trimiși în judecată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sebastian Vlădescu și Cristian Boureanu au fost trimiși în judecată. Dosarul în care sunt cercetați pentru fapte de corupție va ajunge în fața magistraților. 

Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și a unei infracțiuni de trafic de influență.

De asemena, Cristian Boureanu, parlamentar și vicepreședinte al PNL, aflat la guvernare în perioada săvârșirii faptelor, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență.

Direcția Națională Anticorupție anunță că dosarul de corupție va ajunge în fața magistraților. 

Cauza are ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite în perioada 2005-2017, respectiv plăți în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate. Activitatea infracțională s-a desfășurat în două etape.

În cursul urmăririi penale, cei doi, dar și alți trei inculpați au depus cauțiuni însumând 4.200.000 euro, asupra cărora urmează să se pronunțe instanța de judecată la finalizarea cauzei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel