Urmărește emisiunea live
Sebastian Lăzăroiu: Votul pentru MRU, un test și pentru PNL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un fost consilier prezidențial consideră că votul de astăzi din Parlament pentru numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE) nu este doar un test pentru actauala majoritate, ci și pentru PNL, și explică ce consecințe va avea pentru "noii" liberali un eventual eșec.

"Daca "noii" liberali nu reusesc sa si aduca oamenii in sala si rateaza cvorumul de sedinta, asta echivaleaza cu un esec major", a scris, marți, pe contul său de socializare, Sebastian Lăzăroiu, consilier al fostului președinte Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, "Semnificatiile sunt usor de inteles. Reziduuri ale USL inca exista. Fuziunea PNL-PDL a fost una fortata. Liberalii se grabesc sa ajunga la guvernare inainte de a-si fi rezolvat problemele interne. Iohannis, desi la inceput de mandat, nu are sustinere deplina in propriul sau partid. Nici la prezidentiale nu cred ca a avut aceasta sustinere, au fost destui care au jucat la doua capete (nume grele).
Chiar daca PNL nu trece testul, ocazia a fost buna. Pentru ca stiu ce au de facut de maine incolo. Nu poti merge in alegeri cu prietenii PSD și cu PDL laolaltă. E "ori-ori"", susține Lăzăroiu.

Victor Ponta, dezlănțuit la adresa lui Klaus Iohannis: Ne consideră pe toți niște iobagi

Pe de altă parte, fostul consilier prezidențial apreciază că un astfel de scenariu nu ar pica bine nici lui Mihai Răzvan Ungureanu: "E un esec si pentru MRU, de bună seamă. Nu prea văd cum și-ar putea configura traseul politic/administrativ după asemenea vot. El poate fi repetat în toamnă, dar lucrurile vor fi prea complicate", previzionează Lăzăroiu.

Acesta mai spune și că votul pentru MRU va fi un examen și pentru UNPR, care își verifică și demonstrează public astfel "solidaritatea internă".  "Adică, dacă sunt sau nu mai mult decât o oaste de strânsură".

Votul pentru MRU la șefia SIE, fără avizul Comisiei parlamentare. Comisia SIE, fără cvorum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel