Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, anchetat pentru corupție
Cancelarul austriac Sebastian Kurz este suspectat că a folosit fonduri guvernamentale pentru a asigura o acoperire media favorabilă.
Cancelarul austriac Sebastian Kurz este anchetat într-un caz de folosire a fondurilor guvernamentale pentru a asigura o acoperire media favorabilă, a declarat procuratura miercuri.
„Sebastian Kurz și alți nouă suspecți, precum și trei organizații” sunt cercetați pentru diverse infracțiuni de corupție legate de această afacere”, a declarat acuzarea într-un comunicat, după o serie de percheziții.
Între 2016 și 2018, „resursele de la minister au fost utilizate pentru finanțarea sondajelor de opinie parțial manipulate care au servit unui interes politic exclusiv partizan”, a declarat acuzarea. La acea vreme, Sebastian Kurz nu era încă cancelar, dar făcea parte din guvern. Potrivit procurorilor, un grup media „a primit plăți” în schimbul publicării acestor sondaje de popularitate. Compania în cauză a fost identificată pe scară largă în presa austriacă drept tabloidul Österreich.
Sebastian Kurz respinge acuzațiile
Sebastian Kurz este deja cercetat pentru că a făcut declarații false la o comisie parlamentară privind corupția, dar nu a fost acuzat. Liderul, în vârstă de 35 de ani, care a participat miercuri la un summit european din Slovenia, a denunțat, într-o declarație trimisă AFP, „acuzații inventate”.
„Câteva fragmente de SMS-uri au fost scoase din context sau denaturate și s-a construit un cazier judiciar în jurul lor. Sunt convins că aceste acuzații vor fi în curând demontate”, a precizat Kurz, scrie LeFigaro.
Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, apără Ungaria și Polonia în dezbaterea privitoare la statul de drept
Cancelarul austriac Sebastian Kurz a apărat Ungaria și Polonia în dezbaterea statului de drept al UE.
„Este greșit să vorbim întotdeauna numai despre Ungaria și Polonia”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz grupului austriac de media online Funke Media Group și cotidianului francez Ouest-France.
Cancelarul austriac a cerut o atitudine mai echitabilă față de Ungaria și Polonia în dezbaterea statului de drept al UE. El consideră că statul de drept și păstrarea valorilor fundamentale europene sunt cruciale pentru supraviețuirea Uniunii Europene, dar că acestea se aplică în mod egal tuturor statelor.
Kurz a criticat în mod repetat Uniunea Europeană pe diferite teme în ultimii ani. Printre altele, el a ridicat problema dublului standard în statele membre (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News