Sebastian Burduja, consilier onorific al premierului. Decizia lui Nicolae Ciucă
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 04 apr 2022, 22:54
WhatsApp
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja
Sebastian-Ioan Burduja a primit calitatea de consilier onorific al premierului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Potrivit deciziei, activitatea lui Sebastian Burduja din Guvern nu va fi remunerată. Decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

”Sunt onorat să vă anunț că astăzi am fost numit consilier onorific al Prim-Ministrului României, domnul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Este o provocare pe care am acceptat-o cu responsabilitate, misiunea mea principală fiind susținerea eforturilor guvernamentale de atragere a investițiilor străine strategice și de promovare a investițiilor românești în străinătate, alături de identificarea soluțiilor optime pentru provocările economice complexe cu care ne confruntăm.

”Trebuie să devenim destinația pe care o aleg investitorii”

Orice criză este o oportunitate, iar România este într-un context favorabil și trebuie să acționeze rapid în competiția regională pentru capital și resurse umane. Trebuie să devenim destinația pe care o aleg investitorii care aduc o înaltă valoare adăugată economiei, așa cum trebuie să devenim țara care își susține prin toate căile disponibile companiile autohtone care doresc să cucerească alte piețe. Decuplarea Vestului de investițiile din Asia și creșterea rezilienței economiei europene, împreună cu viitorul efort de reconstrucție a Ucrainei înseamnă tot atâtea șanse pentru dezvoltarea României.

În acest sens, un instrument esențial este o agenție națională de promovare a investițiilor, construită după cele mai bune practici regionale și globale. I-am prezentat Premierului acest model, iar sprijinul său deplin a însemnat preluarea acestei inițiative în coordonare și cooptarea mea în echipă pentru a sprijini operaționalizarea acestui proiect.

”Este o mare șansă”

Sunt convins că succesul acestui demers va însemna investiții majore, locuri de muncă mai bine plătite, valoare adăugată în economie, inovare și productivitate pentru o creștere economică sănătoasă a României. Sunt recunoscător pentru încrederea acordată și onorat să contribui la munca unei echipe de specialiști de top, alături de un om pe care îl respect — Nicolae Ionel Ciucă, Prim-Ministrul României.

La nivel personal, faptul că pot pune în slujba țării tot ceea ce am construit la Stanford, Harvard, Banca Mondială sau Ministerul Finanțelor este o mare șansă. Lucrez zi de zi la visul cel mare: România din care nimeni să nu mai plece și în care toți cei plecați să se întoarcă. Vă mulțumesc pentru toată susținerea. Înainte, împreună.” a scris Sebastian Burduja, pe Facebook, despre funcția obținută în Guvernul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?