Sebastian Haller revine la prima reprezentativă a ţării sale după ce a urmat tratamentul de cancer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Facebook Sebastian Haller
Facebook Sebastian Haller
Ivorianul Sebastian Haller, care a urmat un tratament anticancer, revine la prima reprezentativă a ţării sale.  

Atacantul ivorian Sebastien Haller, care a absentat câteva luni din cauza cancerului testicular care i-a fost depistat şi a tratamentului urmat, a fost convocat pentru următoarele două meciuri ale naţionalei sale, împotriva Insulelor Comore, a indicat miercuri Federaţia ivoriană de fotbal, scrie AFP.

Atacantul de 28 de ani, sosit la Borussia Dortmund de la Ajax Amsterdam în iulie, participase doar la câteva antrenamente înainte de a fi diagnosticat cu cancer, la câteva zile după semnarea contractului.

Operat de două ori, el a urmat apoi patru cicluri de chimioterapie înainte de a relua antrenamentele în ianuarie, competiţia pe 22 ianuarie şi a reuşi primul gol de la revenire pe 4 februarie împotriva lui Freiburg.

Haller (15 selecţii, 4 goluri) reia meciurile la prima reprezentativă a ţării sale sub "bagheta" selecţionerului Jean-Louis Gasset, pentru o dublă confruntare împotriva Insulelor Comore, pe 24 şi 28 martie, în grupa H a calificărilor pentru Cupa Africii 2023.

Cote d'Ivoire, ţara gazdă a competiţiei, este automat calificată, dar cu toate acestea ea va juca meciurile din grupă.

Și Zlatan Ibrahimovic a fost convocat la naționala Suediei, în ciuda vârstei de 41 de ani.

Zlatan Ibrahimovic, vedeta fotbalului suedez, revenit după o accidentare, a fost convocat din nou la naţionala ţării sale, la vârsta de 41 de ani, pentru meciurile cu Belgia şi Azerbaidjan, care vor avea loc pe 24, respectiv 27 martie, în preliminariile EURO 2024, informează AFP şi Reuters.

Dacă va juca între-una din aceste două partide, atacantul lui AC Milan va deveni cel mai vârstnic fotbalist care dispută un meci din preliminariile Campionatului European, doborând recordul legendarului portar italian Dino Zoff, care a jucat împotriva Suediei pe 29 mai 1983, la 41 de ani, trei luni şi o zi, într-o grupă care avea să fie câştigată de naţionala României. 'Zlatan a avut trei apariţii destul de lungi cu Milan în ultima perioadă din postura de rezervă şi se simte într-o formă decentă, chiar dacă a lipsit mult timp.

În acest context, cred că el poate aduce ceva. Mai ales pe gazon, dar şi în afara lui', a declarat selecţionerul Janne Andersson în comunicatul în care a fost anunţat lotul Suediei. Ibrahimovic, născut pe 3 octombrie 1981, va avea 41 de ani, cinci luni şi 21 de zile la data la care va avea loc meciul Suedia -Belgia, pe Friends Arena din Solna. Atacantul, care s-a retras în 2016 de la naţională, a revenit în 2021, însă nu a putut să-şi ajute coechipierii să se califice la Mondialul din Qatar, Suedia fiind eliminată de Polonia într-un play-off.

În ciuda acestui eşec, el a spus că vrea să continue cât mai mult la naţională. Dacă Suedia se va califica la EURO 2024 din Germania şi Zlatan va disputa un meci la această competiţie, el ar deveni de departe cel mai vârstnic fotbalist care joacă la turneul final al Campionatului European.

Recordul este deţinut acum de portarul maghiar Gabor Kiraly, care a jucat la EURO 2016 la vârsta de 40 de ani şi 86 de zile, potrivit UEFA. Ibrahimovic este golgheterul all-time al naţionalei Suediei, cu 62 de goluri în 121 de meciuri, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel