Sea Status, aplicaţie de monitorizare a mării şi turiştilor, lansată de salvamari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
salvamari
salvamari
O aplicaţie care le-ar putea uşura, teoretic, munca salvamarilor a fost lansată la malul mării. Odată instalată pe telefonul mobil, ne localizează şi ne trimite informaţii despre pericolele de la malul mării: curenţi puternici sau valuri înalte.

"Aplicaţia funcţionează dacă permiteţi accesul în aplicaţie pentru geolocare, ea îşi dă singură seama pe ce plajă sunteţi şi vă oferă informaţii despre plaja respectivă. De sezonul viitor vom avea functionalităţi prin care părinţii îşi pot monitoriza copiii pe o rază aşa încât să nu îi mai piardă", a declarat Mihai Bocai, directorul companiei care a creat aplicaţia. 

Ce face aplicaţia 

Odată localizat prin aplicaţie, turistul află şi dacă plaja pe care se află este supravegheată de salvamari. Prin aplicaţie, turiştii pot apela şi numărul de urgenţă 112 dacă sunt martorii unui incident care necesită intervenţia salvamarilor, a echipajelor SMURD sau a scafandrilor, menţionează observator.tv. 

Pe lângă informaţii menţionate, aplicaţia mai are şi alte abilităţi. 

"Pe această aplicaţie o să mai găseacă turistul câteva sfaturi legate de felul cum ar putea acţiona ei să salveze pe cineva", a declarat şi Gabi Culea, şeful Serviciului de Salvamari Constanţa. 

Aplicaţia a fost realizată de Asociaţia Scafandrilor şi a Salvamarilor din România, din fonduri proprii, 

37 de turişti s-au înecat anul trecut pe litoral, iar cinci şi-au pierdut viaţa de la începutul acestui sezon. Aplicaţia va funcţiona deocamdată doar în Constanţa şi Mamaia, iar de anul viitor va acoperi tot litoralul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel