Se scumpeşte gigacaloria în Bucureşti. Majoritate confortabilă. De ce a vrut Nicuşor Dan mărirea de preţ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Preţul energiei termice creşte, de vineri, în Capitală, la 330 de lei fără TVA/gigacalorie, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri.

Proiectul a fost adoptat cu 33 de voturi "pentru", 19 "împotrivă" şi o abţinere. 

Majorarea tarifului gigacaloriei pentru bucureșteni este necesară pentru a echilibra întregul sistem de termoficare, pentru a permite menținerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce privește mediul, afirmă primarul general, Nicușor Dan.

„Un alt proiect extrem de important - majorarea tarifului suportat de către bucureșteni pentru gigacalorie. Este o majorare necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficarem pentru a permite menținerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce privește mediul. Mă bucur că avem acordul majorității din Consiliul General pentru această majorare, care este, repet, absolut necesară”, a spus Nicușor Dan în ședința CGMB.

El preciza că tariful gigacaloriei crește la 330 de lei și amintește că tariful nu a mai fost modificat din anul 2011.

„Prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea orașelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, adăuga primarul general al Capitalei, conform Mediafax.

USR a votat proiectul 

"Grupul de consilieri generali ai USR va vota pentru acest proiect. Această decizie a fost luată după multiple discuţii atât politice, cât şi administrative şi am ajuns la o înţelegere, în sensul în care populaţia nu trebuie să plătească în întregime această creştere. Este în mod clar şi evident o creştere a utilităţilor, a ceea ce înseamnă în mod special preţul de gaze, care ne afectează pe toţi, atât în privat, cât şi la stat, însă ceea ce este normal este ca şi Primăria să contribuie, de aceea şi subvenţia va fi crescută", a anunţat consilierul municipal al USR Cosmin Victor Smighelschi.

Grupul consilierilor PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a solicitat primarului general, Nicuşor Dan, retragerea de pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de miercuri a proiectului privind creşterea preţului gigacaloriei, în vreme ce USR a anunţat că îl votează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel