Se schimbă vremea radical. Răcire accentuată/ Vor fi cu aproape 10 grade mai puțin de pe o zi pe alta. Alertă ANM
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vremea se schimbă radical în România, de pe o zi pe alta. 

Informare meteo generală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo valabilă de astăzi, de la ora 16:00 până joi, la ora 20:00, de intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ. 

”În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45...55 km/h” anunță ANM. 

Răcire accentuată în București

În București, pentru același interval al informării meteo, ANM anunță: ”Vremea se va răci, astfel de la o temperatură de 3...5 grade în dimineața zilei de joi, se va ajunge la o maximă de 8...9 grade (valori termice diurne ce se vor situa ușor sub mediile multianuale). Cerul va avea înnorări, mai accentuate pe parcursul zilei de joi, când temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat”. 

Astăzi, în București, este prognozată o maximă de 16 grade, după 21 de grade care au fost înregistrate cu o zi în urmă, ca joi să avem cel mult 8 grade Celsius. Treptat se va încălzi, ca săptămâna viitoare să avem maxime de până la 22 grade și minime de 10 grade. 

Alertă de Cod Galben 

De asemenea, de astăzi de la ora 18:00 până în următoarea zi, la aceeași oră, va fi în vigoare o alertă de Cod Galben de intensificări ale vântului: ”În intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...60 km/h”. (Vezi aici harta zonelor vizate). 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel