Se schimbă VREMEA în toată țara. Elena Mateescu: Vom resimți o răcire mult mai accentuată
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 04 oct, 18:19
WhatsApp
Foto: Pixabay
Vremea se răcește săptămâna aceasta în toată România. Elena Mateescu, director ANM, a susținut că ne vom mai bucura însă de soare. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cât mai ține vremea frumoasă în România și de când încep să scadă temperaturile. 

”Toamna frumoasă va mai fi în zona țării noastre prezentă și mâine pentru că vorbim și mâine în general de o vreme în general frumoasă, cu valori care să atingă și să depășească pragul unei zile de vară în partea de vest, nord-vest și centru a țării. Astăzi a fost vreme frumoasă în vest, în Banat, în Crișana, am înregistrat 25-26 de grade Celsius, dar de miercuri vom resimți o răcire mult mai accentuată pentru că ne apropiem de mediile climatologice și chiar valori sub norme în special în vestul, centrul, nordul țării, unde valorile de temperaturi în special în partea de nord-vest și nord-est a țării la nivelul maximelor nu vor depăși 13-14 grade Celsius, doar în extremitatea sudică, 21 de grade Celsius”, conform declarațiilor făcute de Elena Mateescu, directorul ANM. 

Cum va fi vremea în București

”Și în Capitală, temperaturi pe miercuri în jurul a 17-18 grade Celsius, ușor sub norme, la nivelul maximelor și vor fi nopți și dimineți reci cu cel puțin 5-6 grade în zona pre-orășenească, valori chiar mai coborâte, așa cum s-a întâmplat și în ultimele două dimineți. Deocamdată asistăm la o evoluție pe parcursul zilei, inclusiv în Capitală, dar mai ales în zona de sud-vest, extremitatea de vest și sud a țării la maxime care vor depăși 17-18 grade, iar pe parcursul nopților discutăm de valori în Capitală la 6-8 grade. Cel mai frig va fi în continuare la Miercurea Ciuc, Joseni, Toplița, cu valori sub pragul de îngheț, sub zero grade, sau în nordul Moldovei, așa cum s-a întâmplat la începutul acestei luni. La Miercurea Ciuc am înregistrat până în prezent cea mai coborâtă valoare, de minus șase grade Celsius, la începutul lunii octombrie”, a declarat Elena Mateescu în direct la România TV. 

Temperaturile devin din ce în ce mai reci, din 6 octombrie, avertizează meteorologii. Potrivit prognozei pe două săptămâni, probabilitatea de pentru ploi frecvente, dar moderate, va fi ridicată.

G Ad:

CITEȘTE ȘI: Vremea în următoarele două săptămâni. Se va răci accentuat

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro