Se schimbă vremea în a doua parte a săptămânii. Florinela Georgescu (ANM): Furtuna se va extinde și înspre țara noastră
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Iată care este prognoza meteo pentru următoarele zile.

„Într-adevăr și astăzi a fost foarte frig, după o noapte geroasă în care am înregistrat temperaturi de până la -18°. În partea de sud a țării, astăzi au rămas temperaturi destul de scăzute, în condițiile unui cer cu nebulozitate joasă sau ceață și au fost zone în care temperaturile nu au trecut de minus trei, minus patru grade. Rămânem cu același tablou și în următoarele 24 de ore, o vreme rece.

În noaptea care urmează va fi ger din nou în Transilvania, Oltenia, Muntenia și în Moldova, zone în care local temperaturile vor coborî spre -12° iar în depresiunile din estul Transilvaniei, ca și noaptea trecută, posibil în jurul a -18°. În continuare în partea de sud, sud-est, dar și în depresiuni va fi nebulozitate joasă sau ceață cu depunere de chiciură.

Astfel, în continuare vom avea un tablou de iarnă și să adăugăm la acestea și intensificările vântului, mai ales în Moldova și sudul Banatului, cu viteze de 40-50km/h, un vânt care nu face decât să intensifice senzația de frig. Și în Capitală, o noapte asemănătoare cu cea precedentă, o minimă în jurul a -10° și condiții de ceață.

Temperaturile vor crește dar revin precipitațiile

Mâine nu așteptăm diferențe foarte mari în aspectul vremii pe partea de sud a țării, unde nebulozitatea persistentă va face ca temperaturile maxime să pornească de la doar -5°, în schimb în jumătatea de nord a teritoriului vor apărea precipitațiile, predominant sub formă de ninsoare, care se vor extinde și spre regiunile sudice, dar pe arii mult mai restrânse.

Furtuna se va extinde spre partea estică a Europei, deci și înspre țara noastră de mâine noapte, miercuri, urmând să fie tot mai multe precipitații și la noi, intensificări ale vântului.

Așteptăm o vreme vântoasă în a doua parte a săptămânii, dar partea bună, să spunem astfel, este că temperaturile vor fi în creștere odată cu activarea circulației atmosferice, deci scăpăm de ger în a doua parte a săptămânii, dar reapar precipitațiile”, a declarat Florinela Georgescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie, în direct pentru B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel