Se schimbă regulile în transportul public din Galaţi. Cine mai circulă GRATIS şi nelimitat din martie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Tensiuni în Germania: Abonamentul pentru transport în comun va ajunge de la 9 euro la 49 de euro/ Sursa: Pexels
Tensiuni în Germania: Abonamentul pentru transport în comun va ajunge de la 9 euro la 49 de euro/ Sursa: Pexels
Se schimbă regulile în transportul public din Galaţi, astfel că de abonamente nelimitate vor mai beneficia doar unele categorii de persoane.

Un proiect de hotărâre ajuns pe masa aleşilor locali prevede categoriile de pasageri care vor beneficia de gratuități și reduceri ale tarifelor abonamentelor de transport public în comun. Facilităţile ar urma să fie aplicabile începând cu data de 1 martie 2022. Iată ce noutăţi aduce proiectul de hotărâre.

Doar trei categorii de pasageri vor mai avea nelimitat

Conform documentului, doar trei categorii de pasageri vor avea acces gratuit la abonamente PLUS NOMINAL 1 (cu număr nelimitat de călătorii pe lună). Este vorba despre: elevi din învățământul preuniversitar acreditat/ autorizat din municipiul Galați, studenții orfani sau proveniți din casele de copii, dar şi studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galați. Trebuie spus că, în cazul acestora din urmă, decontarea contravalorii abonamentului se va face 50 la sută din bugetul local și 50 la sută din bugetul instituțiilor de învățământ superior acreditate din municipiul Galați.

Celelalte categorii de pasageri vor trebui să se mulţumească doar cu facilităţi la abonamentele BASIC 45, care înseamnă 45 de călătorii valabile o lună.

Primii sunt pensionarii care cumulează venituri din pensie până la 1.386 lei net/lună, care ar urma să beneficieze gratuit de abonament BASIC 45, cu o perioadă de reactivare cuprinsă între una şi 12 luni.

O reducere de 75 la sută la preţul abonamentului BASIC 45 este propusă pentru pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 1.387 și 2.500 lei net/lună.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.501 și 4.000 lei net/lună ar urma să plătească doar jumătate din tariful abonamentului BASIC 45.

Iar pensionarii care cumulează venituri din pensie peste 4.000 lei net/lună ar urma să primească o reducere de 25 la sută la preţul aceluiaşi abonament BASIC 45.

"Cardurile de călătorie pentru categoriile de pasageri care beneficiază de gratuități și reduceri la transportul în comun vor avea culori diferite. Pe durata situațiilor de urgență, a stărilor potențial generatoare de situații de urgență sau a situațiilor de alertă, facilitățile acordate categoriilor de pasageri care beneficiază de gratuități și reduceri la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale Societății Transurb SA Galați, vor fi valabile în conformitate cu deciziile Comitetului Local pentru Situații de Urgență Galați", se mai prevede în documentul prezentat aleşilor. CITEŞTE MAI MULTE PE VIAŢA LIBERĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel