Se rupe AUR? Bogdan Chirieac, despre pericolul pentru partidul condus de George Simion: Tot după lider te duci
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ”ruperea” AUR, cu numai două luni înainte de alegerile europarlamentare.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit la un post de televiziune cu privire la o posibilă ”rupere” a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, după ce au apărut divergențe între liderul partidului, George Simion, și celelalte ”vârfuri” ale formațiunii, pornite după ce Cozmin Gușă a anunțat că va candida ca independent susținut de AUR și că propunerea a venit de la George Simion care ar fi invocat un sondaj favorabil lui Gușă, lucru pe care prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, l-a luat în râs.

”Nu cred, mai ales că AUR stă foarte bine în sondaje, și-au definitivat liste la europarlamentare. Cum să se rupă în acest moment, când sunt pe val?

AUR se poate rupe, ca orice partid se poate rupe, dacă ar suferi o înfrângere severă în alegeri, ceea ce nu se vehiculează în cazul AUR, sau când partidul devine atât de mare, aici s-ar putea, partidul devine atât de mare încât liderul nu îl mai poate conduce.

Asta s-a întâmplat cu PRM-ul (n.r. Partidul România Mare) lui Corneliu Vadim-Tudor. Câtă vreme PRM-ul era la 7%, Vadim-Tudor avea controlul absolut, când s-a dus în 23% atunci partidul s-a rupt, știți foarte bine, mulți parlamentari au fost luați de PSD la vremea respectivă”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Chirieac: AUR, o disciplină în care puțini credeau

”Deci, nu există un pericol în acest moment pentru AUR, care a avut și o disciplină în care puțini credeau atunci când a intrat în Parlament cu 10%. Credeam că jumătate din partid va fi absorbit, ba de PSD, ba de PNL, dar nu s-a întâmplat lucrul acesta.

Iar chestiunea cu liderul, și în Polonia sunt Lech și Jaroslaw Kaczyński. Lech s-a prăpădit în accidentul acela de avion,în 2010, cu enorm de multe semne de întrebare, la Smolensk, iar Jaroslaw, știți foarte bine că este eminența cenușie a partidului Lege și Ordine.

Deci tot după lider te duci, chiar dacă în România lucrurile s-au mai democratizat în cazul primelor partide, PSD și PNL. În rest, cine se ridică merge pe lider”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Citește și: Cozmin Gușă, candidat la Primăria Capitalei? Predicțiile lui Ciuvică și Chirieac / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel