Se reiau discuțiile privind pensiile speciale. Documentul controversat, în atenția Camerei pentru votul decizional
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Deputaţii urmează să reia, săptămâna viitoare, dezbaterile asupra proiectului de lege privind reforma pensiilor speciale, după ce liderii coaliţiei de guvernare au depus un set de amendamente. 

Documentul, care a trecut de Senat şi este acum în atenţia Camerei Deputaţilor pentru votul decizional, constituie un obiectiv în Planul Naţional de Redresare. Între timp, ministerele de resort trebuie să trimită Comisiei pentru muncă puncte de vedere despre modificările propuse la proiectul privind reforma pensiilor speciale.

Unul dintre amendamentele depuse de coaliţia de guvernare prevede un impozit de 30% pentru pensiile aflate în plată, doar pe suma care depăşeşte câştigul salarial mediu brut pe economie. De asemenea, se majorează eşalonat, până în ianuarie 2034, vechimea minimă în specialitate la 25 de ani pentru mai multe categorii de salariaţi. Un alt amendament vizează reducerea beneficiarilor pensiilor de serviciu, prin excluderea anumitor categorii. Opoziţia a criticat modificările propuse de coaliţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel