Se reiau cursele cu vaporul spre Serbia. Până când este gratis
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
După mai bine de două decenii, un operator privat reia cursele cu un vapor pe Dunăre, între România şi Serbia. Întrerupte în anul 1996, din cauza războiului din fosta Iugoslavie, micile croaziere pe fluviu, între Drobeta Turnu Severin şi Kladovo au fost aşteptate în zadar de cei de pe ambele maluri ale fluviului, scrie romaniatv.net. 

Cursele au fost reluate de un operator privat din Serbia. Câteva zeci de turişti sârbi au fost primii care au păşit pe pământ românesc. Unii şi-au luat întreaga familie, copiii şi nepoţii şi au revenit în ţara noastră după câteva decenii.

Vaporul dispune de circa 160 de locuri, de un restaurant cu specific sârbesc și va fi dotat și cu un magazin duty-free.

Cei care vor să meargă în ţara vecină cu vaporul se pot înscrie pe listele deschise la primărie. Până duminica aceasta cursele vor fi gratuite iar apoi se va percepe un tarif de 35 lei dus-întors.

"Este un lucru care a fost cerut cu insistență deopotrivă de severineni, dar și de partea sârbească, este în același timp o modalitate de a întări legăturile economice dintre cele două orașe și sperăm să fie un demers de succes" a spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel