Se prelungesc măsurile de securitate de la Capitoliu. QAnon, noi planuri
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 05 Martie, 08:59
Pixabay
Poliția Capitoliului dorește prelungirea măsurilor de protecție din jurul clădirii pentru încă două luni. 

Poliţia Capitoliului a cerut Pentagonului să prelungească misiunea Gărzii Naţionale de a proteja clădirea Congresului pentru încă două luni, o declarat joi, conform Agerpres, un oficial din domeniul apărării. Trupele Gărzii Naţionale au fost trimise să protejeze Capitoliul după atacul din 6 ianuarie de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, fiind de asemenea ridicate garduri înalte pentru a extinde perimetrul de securitate.

În prezent, în jurul clădirii se află aproximativ 5.200 de soldaţi ai Gărzii Naţionale. Misiunea acestora urma să se încheie pe 12 martie. "Ar trebui să rămână aici atât timp cât sunt necesari", a declarat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cadrul conferinţei sale de presă săptămânale.

Încă 2 luni la Capitoliu pentru Garda Națională

Pelosi a mai spus că generalul-locotenent în retragere Russel Honoré a depus un proiect de recomandări vizând îmbunătăţirea securităţii complexului Capitoliului pe termen lung.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor nu a furnizat detalii, dar a declarat că propunerile vor fi studiate de Congres, care va trebui să adopte decizii "cu privire la ceea ce este fezabil". A precizat că o finanţarea de urgenţă va trebui aprobată pentru a implementa noi recomandări de securitate.

Sunt șanse mari ca măsurile să aprobateOficialul citat de Reuters a declarat că solicitarea poliţiei Capitolului, primită de Pentagon, va fi examinată şi că, foarte probabil, va fi aprobată.

Adepţii QAnon cred că 4 martie este ziua în care Donald Trump, învins de preşedintele Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie, va depune jurământul pentru un al doilea mandat. Până în 1933, 4 martie era data la care avea loc preluarea oficială a mandatului de către preşedinţii americani.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro