Se majorează pensiile și se oferă a 13-a pensie, în ianuarie. Câciu: Un sprijin temporar pentru pensionari
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Pensionarii primesc venituri mai mari de la 1 ianuarie. În plus, va fi oferită și cea de-a 13-a pensie. 

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, s-a aflat marți seara în direct la România TV unde a vorbit despre majorarea punctului de pensie din ianuarie, dar și despre pensionarii care vor primi cea de-a 13-a pensie. 

”De la 1 ianuarie va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei. Pensia minimă va fi de 1000 de lei. În ianuarie intră şi cea de 13-a pensie, va intra odată cu pensia aferentă lunii ianuarie. Aceasta va fi doar pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 şi 1600 de lei. Sprijinul va fi pentru ca fiecare persoană să poată să treacă peste această perioadă de scumpiri. Nu va fi direcționat pentru un anumit tip de produs. Acel sprijin este în plus față de legea consumatorului vulnerabil, este pentru coșul zilnic de consum al pensionarilor care au venituri mici. Aș privi acest ajutor ca un sprijin temporar pentru pensionari”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. 

Cine va plăti CASS

În cadrul intervenției televizate, Adrian Câciu a anunțat că pensionarii care primesc mai multe de 4.000 de lei vor plăti 10% CASS din diferența care depășește suma de 4.000 de lei. 

Câciu: Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru 2022, pregătim un buget echilibrat

La Ministerul Finanțelor a început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare, anunță ministrul Finanțelor Adrian Câciu.

„Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare. Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții”, a scris ministrul Adrian Câciu, pe Facebook.

A început și o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale, adaugă ministrul, precizând că nu vor crește și nu vor fi introduse noi taxe pentru a aduce bani la buget.

Citește articolul integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel