Se joacă Guvernul. Gușă: În acest moment, negocierile se duc ÎN PARTIDE, nu între partide. La revedere ”Cîțu-premier”!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Consultantul politic Cozmin Gușă atrage atenția că, în weekendul premergător consultărilor de la Palatul Cotroceni, negocierile se duc în partide, nu între partide! 

Luni au loc consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, în vederea stabilirii unei noi majorități care să susțină viitorul Guvern. 

”Vine o perioadă sumbră. (...) Deocamdată negocierile se duc în partide, e important de reținut asta. Negocierile nu sunt între partide, nu sunt nici cu Klaus Iohannis, negocierile sunt în interiorul partidelor. Fiecare dintre aceste partide reconstruiește strategiile. Dacă e să încep cu liberalii, președintele Iohannis a înțeles greu, după mai multe zile, că dacă mai insistă cu Cîțu, care e săgeata lui, n-o să mai aibă deloc putere. L-au pus în colț pe Iohannis, ca la box. La box cel mai periculos loc este colțul ringului. Dacă o ia în stânga îi vine un croșeu de dreapta, dacă se duce în dreapta îi vine un uppercut prin stânga. La revedere e varianta cu Cîțu!

Ca să nu îl jignească pe Cîțu că va fi alt prim-ministru sau alt reprezentant al PNL în funcția de prim-ministru, este posibil ca Iohannis să ajungă în postura chiar de a ceda postul de prim-ministru altui partid, probabil către USR, dacă merge pe varianta de coaliție, care la rândul lor vor ceda ministere, iar probabil Cîțu va ajunge într-o postură de vice-prim-ministru. Asta nu va da limite guvernării, pentru că așa cum nu a avut soluții până acum guvernarea PNL, USR, UDMR, e puțin probabil să aibă în continuare. Oamenii vor fi tot ăia”, a explicat în direct, la România TV, analistul politic Cozmin Gușă. 

PNL s-a răzgândit

PNL a susținut săptămâna trecută că varianta susținută de premier este Florin Cîțu. Între timp situația a suferit o schimbare. Dacă Florin Cîţu nu va putea concentra o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului, PNL nu va înainta propunerea de premier în persoana sa, asta deşi joi seara PNL a decis în unanimitate să îl susţină pe Florin Cîțu pentru a forma noul Guvern. 

În urma unei şedinţe de vineri, însă, s-a decis ca luni la Cotroceni să nu mai fie propus Florin Cîţu dacă nu se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament. Vor fi însă negocieri tot weekendul, surse Antena 3 afirmând că liberalii vor discuta inclusiv cu parlamentari de la AUR pentru susţinere.  Voci din PNL spun că liberalii l-ar lăsa pe preşedintele Klaus Iohannis să vină cu soluţia finală şi chiar cu o propunere de premier. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel