Data actualizării:
Data publicării:

Se încing spiritele în Coaliție. Daniel Zamfir, PSD: Vor să se împiedice pe scări să plece de la guvernare. PNL s-a văzut cu sacii în căruță

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Daniel Zamfir, senator PSD, a avut o reacție acidă vizavi de PNL, legat de discuțiile privind stabilirea datei la care vor avea alegerile prezidențiale.

Senatorul PSD Daniel Zamfir afirmă că PNL "s-a văzut cu sacii în căruță" și vrea să iasă de la guvernare pentru a avea un candidat independent la alegerile prezidențiale. De cealaltă parte, Alexandru Muraru, deputat PNL, afirmă că nu înțelege "iritarea PSD-ului". Spiritele s-au încins după neînțelegerile legate de stabilirea datei la care vor avea loc alegerile prezidențiale, deși anterior au mai existat discuții în coaliție privind calendarul.

"Aș vrea să repunem adevărul în drepturile lui istorice, ca să zic așa. Exact acum două luni de zile, domnul președinte Ciucă, alături de domnul președinte Ciolacu, după ședința din Coaliție, au ieșit și ne-au comunicat tuturor calendarul comun al alegerilor, respectiv alegerile comasate să fie în 9 iunie, alegerile prezidențiale primul tur - 15 septembrie, al doilea tur peste două săptămâni și alegerile parlamentare în decembrie. Acesta este calendarul comun pe care domnul președinte Ciolacu cu domnul președinte Ciucă l-au comunicat după ședința în coaliție, acum mi se pare puțin jenant să discutăm acest subiect în legătură cu data alegerilor pentru că e în interesul unui partid astăzi.

PNL vrea să iasă de la guvernare?

L-am auzit pe domnul Ciucă spunând că PNL nu pleacă la guvernare decât dacă e împins pe scări. Eu constat din declarațiile unor membri PNL că dânșii doresc să se împiedice pe scări să plece de la guvernare, asta fiind singura lor opțiune de a avea candidat unic și să iasă de la guvernare și să dea în PSD care e răul absolut. Acum, eu sper din suflet la o înțelegere serioasă, o înțelegere într-o coaliție.

Ne-au spus cei doi președinți, inclusiv domnul președinte Ciucă, că este singura coaliție care poate asigura stabilitate, ori această stabilitate pe care ai clamat-o 2 ani de zile să vii să o contești acum, după ce te-ai văzut cu sacii în căruță... vedeți că e și această chestiune pe care o simt mulți români: pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești, adică PNL, văzându-se cu sacii în căruță, s-au gândit ei că nu mai contează stabilitatea, avem noi interes la partid să rupem coaliția, hai să o facem și pe asta", a declarat Daniel Zamfir la Antena 3 CNN.

Alexandru Muraru, PNL: Nu înțeleg de unde e iritarea asta a PSD-ului

"Nu înțeleg de unde e iritarea asta a PSD-ului, iar domnul Zamfir nu e prima dată când exagerează. A fost în discuție și este o discuție care trebuie să aibă în vedere câteva chestiuni. În ședința coaliției, când domnul Zamfir clamează că s-a decis, s-a hotărât, domnul Zamfir nu a fost la acea ședință, cum nu am fost nici eu.

Sigur, nu există niciun document astăzi, există o discuție în coaliție în construcția unui calendar care a reprezentat o insistență a PSD-ului, de asemenea am văzut că această comasare a alegerilor a fost un lucru bun care a adus mult mai mulți români la urne decât ar fi venit dacă aveau loc doar alegerile europarlamentare în 9 iunie și noi am spus două lucruri simple: că începutul de septembrie e o perioadă complicată și în al doilea rând există și niște recomandări ale Comisiei de la Veneția și ale Consiliului Europei care spun că statele trebuie să organizeze alegeri având în vedere un principiu al incluziunii și a unei largi participări", i-a răspuns Alexandru Muraru, deputat PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel