Se cere sancţionarea fanilor zgomotoşi la tenis
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Harrison Haines, de la Pexels
Fotografie creată de Harrison Haines, de la Pexels
Denis Shapovalov cere ATP să ia măsuri împotriva fanilor zgomotoşi la meciurile de tenis. 

Tenismanul canadian Denis Shapovalov a cerut oficialilor din circuitul ATP să ia o poziţie mai fermă contra fanilor zgomotoşi, după ce a fost hărţuit luni pe durata meciului câştigat contra italianului Lorenzo Sonego la turneul ATP Masters 1000 de la Roma, transmite Reuters.

Shapovalov şi-a pierdut cumpătul, a primit un punct de penalizare şi a fost huiduit de fani, dar a trecut peste aceste momente dificile şi l-a învins pe italian cu 7-6 (5), 3-6, 6-3.

Canadianul a fost sancţionat după ce a sărit peste fileu pentru a arăta arbitrului de scaun urma unei mingi din terenul adversarului, ceea ce este contrar regulilor ATP. Shapovalov a contestat apoi penalizarea la supervizorul turneului, ceea ce i-a atras fluierături din tribune, şi a ţipat la o persoană, despre care credea că îl şicanează.

"Cred că arbitrul trebuia să ţină cont"



La conferinţa de presă de după meci, Shapovalov (16 ATP) a spus că acel fan îi spunea şi îi făcea semne să iasă de pe teren: Cred că arbitrul trebuia să ţină cont de asta dacă un jucător spune aşa ceva. Arbitrul mi-a spus că nu a văzut ce s-a întâmplat şi acesta este motivul pentru care acel agitator nu a fost dat afară. Este de înţeles. Dar am simţit că îl urmărea după acel moment şi nu m-a mai deranjat.

Canadianul de 23 ani a sugerat că tenisul trebuie să urmeze exemplul altor sporturi, în care fanii zgomotoşi sunt îndepărtaţi din tribune: Cred că în NBA sunt mulţi fani provocatori ca şi aici. Ei sunt destul de stricţi, cu securitatea şi cu totul, aşa că fanii nu depăşesc limita. Dacă o fac, ei sunt scoşi afară.

Shapovalov a adăugat că nici conduita lui nu a fost acceptabilă: Evident, cred că este o chestie de un moment mai fierbinte. Trebuie doar să mă perfecţionez şi să mă ocup de asta. Am jucat la Roma de multe ori. Fanii mă iubesc aici şi eu îi iubesc pe fani... Chiar şi după meci, erau mulţi oameni în picioare, aşteptând poze, chestii de genul asta, conform Agerpres. 

CITEŞTE ŞI Tânărul Carlos Alcaraz ar putea ajunge numărul 1 mondial. Are doar 19 ani 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel