Se cere achitarea lui Negulescu. Ponta: Mă aștept ca domnul Portocală să ajungă la Parchetul European, să primească 8.000 de euro pe lună
Autor: D.C. | Publicat pe: 15 sep 2022, 22:48
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta
Victor Ponta a comentat cererea de achitare pentru ex-magistratul DNA Mircea Negulescu, în unul din dosarele Adinei Florea.

La instanța supremă s-a judecat, miercuri, la termen final, unul dintre dosarele instrumentate, validate și trimise în judecată de către magistratul Florea, în care ex-procurorul DNA Mircea Negulescu este acuzat de mai multe fapte de cercetare abuzivă, constrângerea martorilor și abuz.

În pledoaria sa finală, procurorul PICCJ, instituția care a preluat sarcinile fostei Secții Speciale, a cerut în fața judecătorilor achitarea lui Mircea Negulescu pentru toate faptele penale ce nu s-au prescris și de asemenea constatarea intervenirii prescripției în cazul altor două fapte.

Mai precis, procurorul a arătat în fața judecătorilor ICCJ că actele de procedură precum și probele executate de magistratul Adina Florea, considerată cea mai activă procuroare a Secției Speciale, singura care a efectuat trimiteri în judecată, nu au putere probantă, nu conturează starea de fapt expusă în dosar și cel mai grav, nu ar dovedi că Mircea Negulescu ar fi vinovat de cele imputate.

Procurorul indică faptul că PICCJ nu poate susține o cerere de condamnare a lui Mircea Negulescu, după analizarea atentă a cazului de la momentul la care acesta a revenit în sarcina parchetului general, după desființarea SIIJ, potrivit România TV.

Victor Ponta: Este și un mesaj pentru alții care urmează să execute

„Eu acum mă aștept ca domnul Portocală să ajungă la Parchetul European, să primească 7-8.000 de euro pe lună și să ancheteze corupția care, așa cum spune și doamna Von der Leyen, există în Europa doar prin țările din Est, adică prin România, prin Ungaria, prin Bulgaria... Doar nu vă închipuiți că ar fi corupție în Germania sau prin Franța?! Deci mă aștept ca domnul Portocală, după ce i se face dreptate de Parchetul General, care atenție a invocat prescripția, Parchetul General fiind autorul faimoasei circulare care spune să nu se aplice decizia CCR... 

Eu cred că era de așteptat acest lucru, domnul Portocală, domnul Onea și gașca de la Ploiești n-au fost chiar tâmpiți. Ei au executat pe cine trebuia, n-au executat la întâmplare. E și un mesaj pentru alții care urmează să execute. Părerea mea sinceră, ca o evaluare din afară, este că veți constata imediat ce PSD-ul va prelua funcția de premier, prin Marcel Ciolacu, nu doar că de atunci vor crește prețurile la energie și va crește inflația, dar atunci va reporni și lupta anti-corupție. Acum nu e nicio corupție în România, dar atunci va apărea brusc lupta anti-corupție și procurorii care vor face ceea ce a făcut Portocală trebuie să fie siguri că nu o pățesc”, a declarat Victor Ponta la emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?