Data publicării:

Se cer măsuri de securitate sporite pentru Donald Trump: Cum răspunde Joe Biden

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Campania lui Donald Trump solicită guvernului măsuri de securitate sporite pentru fostul președinte, care se confruntă cu amenințări fără precedent, în contextul în care încearcă să devină din nou liderul unei națiuni profund divizate.

Citește și: Alegerile prezidențiale fără Diana Șoșoacă: Ce arată primul sondaj Sociopol, după decizia CCR

Conform campaniei, este necesară utilizarea unui avion militar pentru deplasările lui Trump, dar și sporirea protecției oferite de Serviciul Secret. Această cerere vine după două tentative de asasinat și dezvăluirea faptului că Iranul l-a inclus pe Trump pe lista țintelor pentru răzbunare, ca urmare a uciderii generalului Qassem Soleimani în ianuarie 2020, informează Politico.

Președintele Joe Biden a aprobat imediat solicitarea, anunțând că a autorizat Departamentul de Securitate Internă, care supraveghează Serviciul Secret, să răspundă cerințelor campaniei. „Am transmis departamentului să îi ofere tot ce are nevoie”, a declarat președintele american.

Trump reprezintă un risc de securitate unic, dat fiind statutul său de fost președinte, iar campania sa a trebuit deja să facă ajustări pentru a gestiona amenințările cu care se confruntă în timpul deplasărilor. De exemplu, un eveniment recent din Milwaukee a fost mutat într-o locație mai mică din motive de securitate, iar, în unele cazuri, fostul președinte nu a călătorit cu avionul său personal din cauza riscurilor.

Susie Wiles, co-managerul de campanie al lui Trump, a avut discuții cu șeful de cabinet al Casei Albe, Jeff Zients, și cu directorul interimar al Serviciului Secret, Ronald Rowe Jr., pentru a solicita sprijin militar suplimentar.

Potrivit unor surse, Zients a afirmat că Trump va primi tot sprijinul necesar. „Președintele Biden a cerut Serviciului Secret să ofere cel mai înalt nivel de protecție pentru fostul președinte Trump”, a declarat directorul de comunicații al Casei Albe, Ben LaBolt.

În plus, Savett, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a confirmat că SUA monitorizează amenințările iraniene la adresa lui Trump încă din perioada în care acesta era președinte. „Considerăm că aceste amenințări sunt o chestiune de securitate națională și condamnăm Iranul pentru aceste acțiuni îndrăznețe”, a declarat Savett. „Orice atac asupra cetățenilor noștri va atrage consecințe severe pentru Iran”.

Conform unui oficial de rang înalt din administrație, Biden a trimis avertismente guvernului iranian, subliniind că orice tentativă asupra vieții lui Trump ar fi considerată un act de război. De asemenea, și alți foști oficiali americani, cum ar fi John Bolton și Mike Pompeo, se află sub protecția guvernului în urma unor amenințări similare.

Trump a declarat recent într-un eveniment din Carolina de Nord că ar răspunde Iranului cu „forță maximă” în cazul unei amenințări directe. „Dacă aș fi președinte, aș anunța țara amenințătoare — în acest caz Iranul — că orice atac va atrage distrugerea totală a celor mai mari orașe ale lor. Dar acum nu avem acel tip de leadership”, a spus Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel