Se caută șef pentru Senat. Ce spune Ponta despre varianta Tăriceanu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Ponta Tăriceanu.jpeg
Ponta Tăriceanu.jpeg

Premierul Victor Ponta a declarat, marți seară, printr-o intervenție telefonică în emisiunea "România la Raport", de la România Tv, că  mers la președinte pentru a-i prezenta rezultatul votului și hotărârea Parlamentului, i-a cerut să numească miniștri. Președintele a avut o altă opinie și nu au ajuns la o decizie, discuțiile urmând să fie reluate miercuri. Premierul a spus că nu ar vrea ca Ministerul de Interne să rămână de vineri descoperit. Premierul a spus că în 25 de ani "nu s-a întâmplat ca un Guvern care obține votul Parlamentului să nu finalizeze procedura la președinte", cu atât mai mult cu cât nu are acoperire în Constituție. 

Întrebat dacă miercuri va fi ședință de Guvern, Ponta a spus că cel mai probabil va fi amânată pentru că atât timp cât Traian Băsescu refuză să semneze decretele nu poate face o ședință cu noii miniștri.

Blocarea Guvernului duce la probleme cu privire la plata pensiilor și salariilor, a spus premierul, care a adăugat că singurul pericol este la Ministerul de Interne.

În ceea ce privește șefia Senatului, întrebat despre posibilitatea ca Tăriceanu să-i ia locul lui Antonescu, premierul a spus că luni va numi un senator care a candidat pe liste USL și că "nu este exclusă (varianta Tăriceanu), toți cei care au candidat pe lista USL pot ocupa funcția de președinte al Senatului, dacă Antonescu își dă demisia că nu și-a dat-o în mod formal".

Premierul a spus că a văzut în Parlament o alianță conjucturală între oameni certați între ei: Băsescu-Antonescu-Blaga, subliniind că Blaga este mai de stânga decât el.

Ponta a precizat încă că deocamdată suntem unici în Europa cu un Parlament votat de majoritate și respins de președinte. Întrebat dacă nu am fi unici dacă președintele va depune plângere penală, premierul a spus că da, însă asta este problema lui Băsescu. Premierul a subliniat că nu îi este teamă de președinte și că "știu foarte bine ce are să depună Băsescu și dacă îmi era teamă de Băsescu, mi-era când avea tot statul la picioare". Cu toate acestea, premierul a subliniat că trebuie să găsească astăzi o soluție cu președintele Băsescu pentru că acesta din urmă pleacă din țară și Guvernul nu poate aștepta până când se întoarce el de la Dublin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel