Urmărește emisiunea live
Se caută rege sau regină pentru o insulă izolată și... un pub
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Jillian Hamilton
Sursă foto: Facebook - Jillian Hamilton
O insulă izolată ce aparține Marii Britanii își caută un ”monarh”.

Au început căutările pentru a găsi un „monarh” care să conducă o insulă izolată și un pub vechi de 300 de ani în largul coastei Cumbriei, relatează BBC. O organizație a intervenit pentru a conduce Ship Inn de pe Insula Piel în iulie, după ce foștii locatari au plecat.

Solicitanții pot cere un contract de închiriere pe 10 ani pentru a conduce pub-ul și pentru a gestiona insula, pe care există și ruina unui castel din secolul al XIV-lea, dar și un loc de camping. 

Noul ”monarh” va fi ”încoronat” cu alcool

Consiliul Barrow Borough a spus că persoana care va deveni noul chiriaș va fi „încoronată”, o sticlă de alcool fiindu-i turnată pe cap. Consiliul este custodele insulei - accesibilă doar cu feribotul - și dorește să instaleze un nou operator local pentru sezonul estival.

Consiliul a descris Insula Piel drept „un mare atu pentru Cumbria”, dar a avertizat că este „un loc unic și orice operator trebuie să aprecieze constrângerile oferite de vreme”. Îndatoririle solicitantului câștigător vor include „întreținerea Ship Inn, întreținerea terenurilor din zona înconjurătoare și gestionarea campingului și a blocului de toaletă și duș”.

Cu toate acestea, noul operator nu ar fi responsabil pentru reparațiile urgente externe ale clădirilor și ale debarcaderului. Până în momentul în care solicitantul final va prelua conducerea, va exista o nouă clădire de toaletă și, eventual, o aprovizionare cu energie verde a pubului, a spus consiliul.

Petiție pentru a salva insula

Susținătorii au început o petiție pentru a salva insula, din largul vârfului sudic al Peninsulei Furness, după ce proprietarii anteriori au renunțat. Aceștia au numit-o „bijuteria din coroana” zonei și o „parte vitală a moștenirii noastre”.

Vezi și: Cine vor fi concurenții SURVIVOR din acest sezon, de la PRO TV. ”Chiar mi-ar plăcea să câștig"

Te-ar mai putea interesa și: Limba pierdută a Insulei Paștelui. Ce știu lingviștii despre sistemul de glife rongorongo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel