Se caută procurori pentru Kovesi. Ministerul Justiției, anunț de angajare
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Laura Codruța Kovesi/ Captură video Youtube EU Debates
Laura Codruța Kovesi/ Captură video Youtube EU Debates
Ministerul Justiției a anunțat că sunt căutați 13 candidați pentru funcția de procuror european delegat în România care să lucreze pentru Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi. 

Se caută 13 procurori pentru EPPO

Ministerul Justiției a declanșat o nouă procedură pentru selectarea a încă 13 candidați pentru funcția de procuror european delegat în România. În urma celor două proceduri anterioare, Colegiul Parchetului European (EPPO) și-a dat acordul pentru 7 procurori europeni delegați, propuși de Ministerul Justiției, din totalul de 20.

Persoanele interesate își pot depune candidaturile până la data de 31 ianuarie 2022, inclusiv. Interviul va avea loc în fața comisiei de selecție în perioada 14-17 februarie 2022, perioadă ce poate suferi modificări în funcție de numărul candidaților înscriși și admiși la interviu.

Detaliile privind procedura de selecție pot fi consultate aici

Ce anchetează EPPO

”Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupția, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

EPPO și-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituțiile și organismele UE, precum și autoritățile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze către EPPO orice comportament infracțional care afectează bugetul UE. De asemenea, persoanele fizice pot raporta presupuse cazuri de fraudă și alte infracțiuni.” explică, în contextul anunțului de angajare, Ministerul Justiției. 

”Nicio țară europeană nu este curată”

Recent, Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European (EPPO), a apărut pe prima pagină a prestigiosului cotidian ”Le Monde”. Presa franceză a scris, astfel, că Laura Codruța Kovesi ”se arată neînfricată chiar şi cu cei mai puternici”. ”Nu m-am născut ieri, am trăit deja tot felul de atacuri, intimidări și trucuri pentru a accepta reducerea independenței sistemului judiciar” spunea procurorul-șef al EPPO. 

Într-un interviu cu Neue Zürcher Zeitung, Kövesi a afirmat că ”nicio țară europeană nu este curată” și că ”nu există mai multă corupție în Europa de Est decât în cea de Vest. 

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel