Se atrag contrariile în relaţiile de cuplu? Ce spune un studiu despre mitul pe care îl ştim cu toţii
Se zice că cine se aseamănă se adună. Este, oare, adevărat?
Rezultatele unui recent studiu sugerează că adesea "cine se aseamănă se adună". Cercetătorii au constatat că oamenii tind să formeze cupluri romantice cu parteneri care au multe trăsături asemănătoare. În cadrul acestui studiu, s-a constatat că aproximativ 80% dintre trăsăturile analizate erau similare în cazul cuplurilor romantice heterosexuale.
Deși este adevărat că în aventurile romantice, oamenii pot fi foarte diferiți și aici intervine adesea o atracție bazată pe diferențe, atunci când vine vorba de formarea unei relații de cuplu pe termen lung, trăsăturile asemănătoare, obiceiurile similare și chiar părerile comune par să joace un rol important. Aceasta poate contribui la o mai mare compatibilitate și înțelegere între parteneri în cadrul unei relații stabile.
Se pare că totul contează, de la vederile politice și educație până la obiceiurile de consum de alcool, atunci când vine vorba de formarea unui cuplu pe termen lung, conform cercetărilor realizate de o echipă de oameni de știință coordonată de Tanya Horwitz de la University of Colorado Boulder, SUA. Acești cercetători au revizuit o serie de studii anterioare cu milioane de subiecți și au desfășurat ulterior o cercetare proprie, care a implicat 80.000 de cupluri, potrivit The Guardian.
Concluzia lor a fost clară: cu cât sunt mai asemănătoare trăsăturile, vederile și obiceiurile între cei doi parteneri, cu atât sunt mai mari șansele ca relația lor să reziste pe termen lung. Acest studiu subliniază importanța compatibilității într-o relație și modul în care asemănările pot contribui la stabilitatea și fericirea în cuplu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News