Se anunţă schimbări în Guvern şi Parlament, dacă Florin Cîţu câştigă şefia PNL. Vâlcu: Vinde blana ursului din pădure!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Congresul PNL din 25 septembrie ar putea aduce nu doar un nou lider pentru liberali, ci şi o schimbare la nivelul Guvernului şi al conducerii Parlamentului. 

Conform unor surse liberale citate de Antena 3, premierul Florin Cîţu ar pregăti mai multe schimbări în Guvernul României dacă va câştiga şefia PNL. Astfel, acesta ar urma să renegocieze ministerele cu cei de la USR-PLUS, dar şi cu UDMR. 

Florin Cîțu ar vrea ca unii dintre cei care l-au susţinut în vederea Congresului să primească funcţii de miniştri, dar şi alte funcţii importante în stat. Alina Gorghiu, conform surselor, ar putea fi viitorul preşedinte al Senatului, dacă USR-PLUS ar fi de acord să o retragă pe Anca Dragu din această funcţie. Ulterior, USR-PLUS ar putea primi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

În acest context, USR-PLUS ar trebui să cedeze şi două ministere importante, iar printre ţinte s-ar afla Ministerul Justiţiei, cel al Economiei sau cel al Transporturilor. Astfel, Lucian Bode ar putea prelua din nou şefia Ministerului Transporturilor, în timp ce Rareş Bogdan ar putea fi numit ministru la Interne. 

Dacă, totuşi, UDMR ar prelua funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, atunci aceştia ar trebui să renunţe la Ministerul Dezvoltării Regionale, care ar urma să fie preluat de Robert Sighiartău, actualul secretar general al PNL. 

Vâlcu, intervenţie: Vinde blana ursului din pădure

Jurnalistul Val Vâlcu intervine pe subiect şi consideră că aceste zvonuri despre modificările din Guvern sunt, de fapt, mijloace de negociere în coaliția de guvernare. Într-o notă de amuzament, el spune că ”vinde blana ursului din pădure, înainte să rezolve Tanczos Barna situația”.

Cîţu: Remanierea, atributul premierului 

Premierul Florin Cîţu a reiterat miercuri că decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al prim-ministrului, adăugând că nu înţelege de ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a schimbat acum opinia pe acest subiect.

El a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria despre o afirmaţie recentă a lui Ludovic Orban privind remanierea ministrului Finanţelor, care ar fi fost făcută fără consultarea sa şi a partidului.

"O spun a nu ştiu câta oară: decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al premierului - şi declaraţie pe care a făcut-o şi domnul Orban de foarte multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţiile", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, notează Agerpres. 

VEZI Remanieri în Guvern. Cîțu, răspuns pentru Orban: Decizia e atributul constituțional al premierului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel