Se afişează rezultatele la BAC-ul de toamnă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Emoţii mari pentru cei care au dat Bacalaureatul în această toamnă!

Rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate marţi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Înainte de soluționarea contestațiilor, rata generală de promovare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a fost de 29,8%.

Este important de menționat că nota obținută în urma analizei contestației este considerată definitivă și are capacitatea de a modifica nota inițială, fie în sensul creșterii, fie în cel al scăderii.

La fiecare probă scrisă trebuie elevii trebuie să fi obţinut cel puțin nota 5 pentru a fi consideraţi promovaţi, iar media finală de care au nevoie pentru a se putea numi absolvenţi de Bacalaureat este de cel puțin 6.

Un aspect semnificativ al acestei sesiuni a examenului de Bacalaureat este implementarea evaluării digitalizate a lucrărilor, o inițiativă introdusă de Ministerul Educației. Profesorii asistenți din centrele de examen stabilite în fiecare județ, mai puține la număr decât în sesiunea de vară, s-au folosit de scannere conectate la câte un calculator/laptop pe care este instalată aplicația de evaluare digitalizată. Este pentru prima dată când toate lucrările de la un examen național sunt evaluate digitalizat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel