Se adâncește conflictul dintre Klitschko și Zelenski: O face din motive politice. A început să caute nereguli în Kiev
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 07 dec 2022, 20:24
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Klitschko
Sursă foto: Facebook Klitschko
Tensiunile dintre Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și Vitali Klitschko, primarul Kievului, devin tot mai evidente.

Klitschko a fost mustrat de președintele Volodimir Zelenski într-unul dintre videoclipurile sale adresate ucrainenilor săptămâna trecută, când a acuzat autoritățile orașului că nu au pus la dispoziție suficiente adăposturi, în ciuda faptului că sistemul energetic este lovit de atacurile rusești.

Oficialii au organizat „puncte de încălzire” speciale pentru a oferi oamenilor căldură și electricitate în cazul în care loviturile cu rachete rusești asupra infrastructurii critice provoacă întreruperi de curent.

Într-un interviu acordat Reuters, Klitschko a răspuns acuzațiilor spunând că Kievul are mult mai multe centre de încălzire decât orice alt oraș din Ucraina.

„E ciudat când suntem uniți împotriva unui singur inamic, dar începem să ne luptăm între noi în interiorul țării”, a spus el.

„Partenerii noștri străini spun aveți un dușman comun, dar nu puteți rezolva lucrurile între voi”, a mai spus primarul Kievului.

Klitschko, aflat în al nouălea an ca primar, a fost văzut drept unul dintre cei mai importanți oponenți ai lui Zelenski înainte ca Rusia să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

„Sunt convins că politica se află în spatele acestui lucru, deoarece reprezentanții unui grup politic au început să caute nereguli (în Kiev)”, a spus el, conform ANews.

CITEȘTE ȘI     -    Putin e uimit de faptul că Republica Moldova își depozitează gazele naturale în Ucraina

Putin ne asigură că nu va porni un război nuclear. Spune că nu a înnebunit, dar realitatea îl contrazice

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că riscul unui război nuclear este în creştere pe fondul conflictului din Ucraina, dar a insistat că Rusia nu a înnebunit şi nu va folosi prima arma nucleară, recurgerea la aceasta de către Moscova fiind posibilă doar ca răspuns la un atac, şi de asemenea, spre deosebire de SUA, Rusia nici nu va transfera astfel de arme la baze în alte ţări, consemnează agenţiile AFP, Reuters şi EFE.

Nu am înnebunit, suntem conştienţi ce sunt armele nucleare, a spus Putin la o reuniune prin videoconferinţă cu membri ai Consiliului rus pentru drepturile omului.

Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv. (Folosirea acesteia) este construită în jurul a ceea ce se numeşte lovitura de represalii: dacă suntem loviţi, lovim ca răspuns, a indicat liderul de la Kremlin. Nu vom alerga în jurul lumii fluturând această armă ca pe o lamă de ras, a adăugat el.

Cu toate acestea, Putin a remarcat faptul că ameninţarea unui război nuclear este în creştere (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Rămasă fără parteneri în Europa, Rusia îşi reorientează politica externă către Asia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?