Scrisoarea trimisă Rusiei: "Secretariatul de Stat al Vaticanului își cere scuze părții ruse”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Zelenski va primi de la americani sisteme de rachete Patriot însă Rusia avertizează că acest lucru ar putea aducă războiul la un alt nivel.

”Rusia a primit o declarație oficială de la Vatican prin care își cere scuze pentru remarcile rasiale ale Papei Francisc împotriva cecenilor și buriaților”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-o ședință de informare de joi, potrivit TASS.

”În aceste ore, am primit o scrisoare prin canale diplomatice de la Vatican, care conține o declarație oficială din partea cardinalului secretar de stat, Pietro Parolin în legătură cu declarația pontifului menționată mai sus”. Scrisoare spune, în special, următoarele: "Secretariatul de Stat al Vaticanului își cere scuze părții ruse. Sfântul Scaun are cel mai mare respect pentru toate popoarele Rusiei, demnitatea, credința și cultura lor, precum și pentru alte țări și popoare din lume”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a mai adăugat: ”Abilitatea de a-și recunoaște greșelile este din ce în ce mai rară în comunicarea internațională contemporană. Această situație arată că în spatele apelurilor la dialog ale Vaticanului se află capacitatea de a conduce acest dialog și de a asculta interlocutorii. Vă pot spune chiar acum că această abordare evocă sinceritate și respect”, a subliniat Zakharova,

”Credem că acest incident s-a încheiat și sperăm că vom continua cooperarea constructivă cu Vaticanul”, a concluzionat Maria Zakharova.

Ce a declarat Papa despre ceceni și buriați

Anterior, Papa Francisc, într-un interviu acordat în presa americane, a rostit remarci derogatorii despre ceceni și buriați, numindu-i ”cei mai cruzi” dintre trupele ruse staționate în Ucraina.

Într-un interviu acordat publicației iezuite America, publicat pe 28 noiembrie, Francisc a răspuns la o întrebare despre războiul din Ucraina spunând: ”Când vorbesc despre Ucraina, vorbesc despre cruzime pentru că am multe informații despre cruzimea trupelor de acolo. În general, cei mai cruzi sunt poate cei care sunt din Rusia, precum cecenii, buriații și așa mai departe. Cu siguranță invadatorul este statul rus", potrivit RFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel