Scrisoare incendiară către Pleșu: Cereți-vă scuze față de maestrul Beligan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un grup de actori și cântăreți își exprimă îngrijorarea față de "atacul nedrept" lansat de scriitorul Andrei Pleșu la adresa maestrului Radu Beligan pentru că marele actor s-a declarat susținător al premierului Victor Ponta la alegerile prezidențiale.

Filosoful Andrei Pleșu i-a adresat o scrisoare deschisă maestrului Beligan, pe care l-a criticat pe motiv că își investește imaginea într-o "jalnică operațiune de propagandă, într-un exercițiu manipulatoriu de un gust îndoielnic".

Gabriela Firea, către Andrei Pleșu: V-aș reaminti un mare adevăr

"Suntem profund îngrijorați în același timp de atacul nedrept pe care domnul Andrei Pleșu l-a lansat la adresa Maestrului Radu Beligan, doar pentru că marele nostru actor a îndrăznit să aibă și să exprime public o opinie și o opțiune politică diferită de cea a domnului Pleșu. Considerăm că trăim într-o societate democratică în care libertatea de exprimare este garantată și că nimeni nu trebuie pus la zid doar pentru că își exprimă punctele de vedere. Este firesc ca într-o societate deschisă să existe pluralism de idei, de opinii și de opțiuni de orice natură și este la fel de firesc ca oamenii, în special cei care reprezintă repere pentru societate, să accepte și să respecte faptul că cineva gândește și se manifestă altfel decât ei", se afirmă într-o "Scrisoare către Andrei Pleșu și către cetățenii României care iubesc democrația" transmisă luni Agerpres.

ANDREI PLEȘU, scrisoare deschisă către BELIGAN: "Vă legați numele de un caraghios!"

În scrisoare, care este semnată de actorii Florina Cercel, Adela Mărculescu, Marin Moraru, Costel Constantin, societari de onoare ai TNB, și de soliștii Dida Drăgan, Angela Similea, Adrian Daminescu și Florin Apostol, i se solicită lui Andrei Pleșu să-i ceară scuze maestrului Beligan.

"Vă rugăm să acceptați acest minim comportament democratic și să vă cereți scuze față de Maestrul Radu Beligan. Domnia-sa are dreptul, ca și dumneavoastră și ca orice cetățean al acestei țări, să se exprime public fără teama că cei care gândesc altfel ar putea reacționa violent", se arată în scrisoarea amintită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel