Scrisoare deschisă pentru Dacian Cioloș
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Maria Georgescu, director Executiv al ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, transmite o scrisoare deschisă lui Dacian Cioloș. ARAS susține că actualul Cod Fiscal birocratizează sistemul de sănătate.
”ARAS – Asociatia Romana Anti-SIDA, activa din 1992 in prevenirea HIV/SIDA si in lucrul cu persoanele vulnerabile, a remarcat cu bucurie recenta initiativa a cabinetului Ciolos de revizuire a articolului 180 din Codul Fiscal, articol care birocratizeaza in mod inutil si periculos sistemul sanitar.

Conditionarea actului medical de dovedirea statutului de persoana fara venituri/de plata retroactiva a CAS pentru neasigurati:
1. este o incalcare a articolului 34 din Constitutia Romaniei
2. nu tine cont de starea de „bolnav" a persoanei in cauza, insemnand de cele mai multe ori depresie, handicap fizic si/sau psihic, suferinta, riscul de a transmite boala altor persoane (vezi sifilisul sau tuberculoza)
3. este o ingerinta a fiscalitatii in domeniul asigurarii sanatatii.
Reamintim ca, indiferent de cate asigurari de sanatate obligatorii platim, daca ne imbolnavim la sfarsitul lunii, riscam:
- sa nu mai putem face analize gratuite
- sa nu mai putem primi medicamente gratuite
- sa nu putem trata la timp o boala acuta
- sa traim intr-o comunitate in care nu sunt depistate si tratate bolile transmisibile.

ARAS a sesizat deja aceste probleme la Ministerul Sanatatii si la Avocatul Poporului, fara a primi un raspuns sau o reactie vizibila.
Speram ca revizuirea Codului Fiscal sa fie insotita de o reforma in domeniul sanatatii”, se arată în scrisoarea deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel