Scrisoare deschisă către Guvern. "Delta Dunării nu este bombardată"
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 22 iun 2022, 14:47
WhatsApp
Sursă foto: Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării
Sursă foto: Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării
Cătălin Ţibuleac, președintele Asociației de Managemental Destinației Turistice Delta Dunării, a transmis o scrisoare deschisă către Guvern, intitulată "Delta Dunării nu este bombardată". Iată ce cere autorităţilor. 

Scrisoarea este adresată premierului Nicolae Ciucă, ministrului Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, dar şi ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dâncu. 

"Delta Dunării NU este bombardată!

Delta Dunării NU face parte din război! Delta Dunării rămâne o destinație de vacanță sigură!

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, alături de membri și parteneri, reprezentînd peste 50% din industria turismului din destinație, se văd nevoiți să transmită această scrisoare deschisă, ca urmare a valului de știri false apărute cu privire la Delta Dunării.

După doi ani de grele încercări, perioadă de pandemie, în timpul căreia turismul cu greu s-a menținut pe linia de plutire, la începutul anului 2022, rezervările in Delta Dunării indicau o revenire la normal. Cu mâhnire și tristețe constatăm că, noi românii, suntem principalul nostru inamic. Suntem obligați să tragem un semnal de alarmă cu privire la știrile și declarațiile  menite să alarmeze populația în mod eronat în legătură cu așa-zise bombardamente în Delta Dunării, care nu fac altceva decât să destabilizeaze grav sectorul turistic și să ducă la anulări masive ale rezervărilor din partea turiștilor, români sau, și mai grav, străini.

Spre exemplu în cursul serii trecute, un post de televiziune național titrează: "Rusia a bombardat în Delta Dunării". Nu, domnilor guvernanți, nu ne-am trezit sub niciun fel de bombardament al rușilor, ci sub bombardamentul propriilor conaționali, sub forma unei intoxicații media", a punctat Cătălin Ţibuleac, Președintele Asociației de Managemental Destinației Turistice Delta Dunării.

"Cerem autorităţilor să se implice mult mai activ"

"Mai mult, în cadrul aceleiași emisiuni, in același context, este citat domnul ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, cu mesajul "Există informația că rușii vizează canalele de transport", o declarație pe care o considerăm scoasă din context și care suntem convinși că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării.

Cerem autorităților să se implice mult mai activ în promovarea destinațiilor de vacanță, din care face parte și Delta Dunării.

Va solicităm, domnule prim-ministu Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Nationale, Vasile Dîncu, să vă implicați activ, conform atribuțiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriți cu atenție fiecare declarație, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic și turiștii să aibă de suferit ca urmare a unor informații false propagate pe canalele media.

Vă solicităm să considerați,  așa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanți contributori la PIB-ul României și să nu acceptați subminarea acestei industrii, atât de greu încercate.

Vă invităm așadar să arătăm, încă o dată, că uniți suntem mai buni si să participați alături de noi la promovarea destinației de vacanță România, implicit a Deltei Dunării", se mai arată în scrisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?