Data publicării:

Scrisoare de protestatar: 23 de cerinţe de bun simţ

WhatsApp
proteste (1)
proteste (1)

Românii care au ieşit în piaţa Universităţii încep să îşi fomuleze tot mai clar cerinţele. Puterea portocalie a încercat pe toate canalele mediatice să sublinieze lipsa de organizare a protestelor şi lipsa unor cerinţe punctuale ale oamenilor. Un cititor DeCe News ne-a remis o scrisoare ce ar putea fi preluată în orice moment de organizaţiile politice drept model pentru a scoate România din criză.

Iată scrisoarea cititorului DeCe News:

Numele meu este Stodinetchi Marius Florentin,sunt cetatean al acestei tari din 30.ian.1970 si muncesc in si pentru aceasta tara de la varsta de 16 ani . Parintii si bunicii mei au facut acelasi lucru si astazi in Piata Universitatii, ca si in Decembrie 1989, ii vad pe acestia, ii vad pe prietenii si pe copiii mei.

Toti, fara exceptie, au fost afectati de politicile si politicienii care ne guverneaza de 22 de ani incoace.

Am incercat sa sintetizez si sa concretizez in cele ce urmeaza, vazand reactia protestatarilor impotriva tuturor politicienilor, dorintele si cerintele acestora, pe care TREBUIE sa vi le asumati, pentru a fi credibili si a ne demonstra ca sunteti o alternativa viabila a ceea ce se intampla acum in Romania.TREBUIE sa ne dati asigurari ca nu doar dorinta de a accede la putere va impulsioneaza si ca prin masuri urgente si dure,chiar daca vor afecta si membrii ai partidelor dvs,veti ataca raul de la radacina.

CEREM SI VA CEREM !!!

1. Demisia lui Basescu si a guvernului.

2. Numirea unui guvern de tranzitie si organizarea urgenta de alegeri anticipate, reducerea aparatului guvernamental si a numarului de parlamentari, chiar daca acest ultim lucru a fost initiat de actualul presedinte.

3. Eliminarea din lege a imunitatii de orice fel, pentru toti oamenii politici, parlamentari, ministrii si presedinte.

4.Adoptarea urgenta prin lege a prevederilor punctului 8, din Proclamatia de la Timisoara si condamnarea hotarata a comunismului.

5. Accesul la functii publice si administrative, doar a acelor persoane care prezinta un CV corespunzator cu functia, accesul la aceasta numai prin concurs si depolitizarea urgenta a tuturor institutiilor statului.

6. Instituirea prin lege a votului obligatoriu pentru toti cetatenii cu drept de vot din Romania, organizarea alegerilor in zilele lucratoare, pentru a se evita fraudele electorale si pentru constientizarea cetatenilor in ceea ce priveste drepurile si obligatiile lor fata de aceasta societate.

7. Interzicerea prin lege a migratiei politice a celor trimisi de cetateni prin vot intr-o anumita functie si demiterea lor imediata, pentru a se evita situatia paradoxala creata in actualul parlament.

8. Stabilirea de sanctiuni penale grave pentru partidele si persoanele care ofera mita electorala si un control drastic asupra bugetelor partidelor politice.

9. Anularea si rediscutarea publica a tuturor legilor adoptate prin frauda, care afecteaza in mod direct si negativ viata a milioane de romani.

10.Punerea in executare imediata a hotararilor judecatoresti prin care romanii sa-si recupereze veniturile taiate ilegal de actualii guvernanti si sanctionarea penala a celor care au instigat la nerespectarea acestora.

11. Deschiderea urgenta a tuturor dosarelor revolutiei din 1989 si a mineriadelor si condamnarea celor vinovati pentru toate vietile pierdute atunci, taierea drepturilor materiale si civile pentru acestia.

12. Adoptarea de urgenta a unei legi prin care sa se ofere inalta protectie procurorilor si judecatorilor care instrumenteaza marile dosare de coruptie, familiilor acestora si martorilor din aceste dosare.

13. Redimensionarea structurilor din Politia de Frontiera, Vama si Garda Financiara, prin angajarea de oameni competenti si bine retribuiti,pentru a stopa contrabanda si pentru scoaterea la suprafata a economiei subterane, adoptand pentru acest tip de infractiuni, sanctiuni drastice, pana la inchisoarea pe viata, pentru corupti si corupatori.

14. Stoparea imediata a investitiilor aberante facute de acest guvern si cercetarea celor deja finalizate.

15. Modificarea urgenta a Codului Fiscal,adoptand urmatoarele masuri :

a: reducerea cotei de 16% la 10%, pentru atragerea investitiilor straine si pentru recapitalizarea societatilor comerciale autohtone, neimpozitarea profitului reinvestit.

b: TVA diferentiat de la 2% pentru alimentele de baza, pana la 30% pentru produsele de lux, pe principiul ca cine isi permite lux, isi permite sa plateasca si taxe.

c: taxarea progresiva a veniturilor si a celor ce detin mai multe proprietati mobile si imobile.

d: stabilirea de la nivel central a nivelului taxelor locale pentru a evita abuzurile autoritatilor judetene si locale ( vezi taxa de drumuri judetene din judetul Constanta, sa)

e: simplificarea procedurilor si reducerea taxelor pentru infiintarea de noi societati comerciale, sprijinul statului pentru investitiile care creeaza locuri de munca, adoptarea de norme care sa asigure si sa garanteze un climat de afaceri corect si stabil, reducerea costurilor pe munca in aceeasi idee de a atrage investitii si investitori seriosi in Romania.

16. Controlul strict al statului asupra tranzactiilor cu produse petroliere, alcool, tutun, cereale, material lemnos, si a altor sectoare si marfuri, ce produc coruptie si evaziune de miliarde de euro in fiecare an.

17. Anularea imediata a tuturor contractelor ” baietilor destepti” din energie si gaze, recuperarea prejudiciilor creeate si sanctionarea penala a celor care le-au inlesnit.

18. Desecretizarea si analizarea dosarelor de privatizare a marilor societati de stat, privatizari care au dus in majoritatea cazurilor la stergerea efectiva de pe harta a unor mari intreprinderi si la pierderea a sute de mii de locuri de munca, la disparitia unor sectoare si ramuri economice si strategice pentru orice tara si sanctionarea celor care au favorizat aceste lucruri.

19. Desecretizarea si reanalizarea contractului de privatizare al Petrom, impunerea si nu renegocierea unei redevente in concordanta cu pretul international al petrolului si gazelor naturale, facand o analiza exacta a pierderilor provocate statului si pe cale de consecinta tuturor cetatenilor romani si sanctionarea penala pentru fapta de subminare a economiei nationale, a celor vinovati.

20. Stoparea imediata a genocidului de pe soselele din Romania, prin trecerea urgenta la constructia de autostrazi in toata Romania, reactivand in acest fel miile de firme de constructii, intrate in faliment si creand in acest fel zeci de mii de noi locuri de munca la nivelul intregii tari care vor aduce venituri importante bugetului tarii si un plus de valoare economiei nationale, prin eficientizarea capacitatilor de tranzit si transport.

21. Interventia masiva si urgenta a statului in agricultura, prin eliminarea accizelor si taxelor din carburantii necesari acestei ramuri, infiintarea unei banci de credit agricol, refacerea rapida a sistemului de irigatii, interzicerea prin lege a vanzarii terenului agricol catre cetateni straini, permitand investiile in aceasta zona doar prin concesionarea acestor terenuri, controlul strict al speculatorilor din acest domeniu, pentru asigurarea si garantarea confortului alimentar al tuturor cetatenilor Romaniei.

22. Alocarea urgenta prin modificarea bugetului a unor sume suficiente si corecte pentru sistemul de sanatate, invatamant si ordine publica, aducerea inapoi in tara si recunoasterea importantei sociale a personalului calificat din sanatate si invatamant, retribuirea corecta a tuturor acestora si asigurarea unui control permanent si eficient al bugetului CNAS si a contractelor prin care se capuseaza acest sistem.

23. Modificarea de urgenta a statutului politistilor, ca aceasta breasla de importanta strategica pentru securitatea cetateanului, sa recastige increderea populatiei, sa poata actiona legal si direct doar in interesul cetateanului prin protejarea integritatii acestuia si a proprietatii de orice fel, asigurandu-li-se in paralel protectie din partea legii, venituri si bonificatii care le pot asigura o viata decenta, o logistica suficienta si constanta pentru eliminarea coruptiei din sistem dar si sanctiuni drastice pentru cei care nu se pot integra.Desfintarea Politiei Locale si trecerea prin asimilare a jandarmeriei in randurile Politiei Romane, dupa modelul austriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel