Vosganian dă cărțile pe față despre scriitorii români. Adevăr greu pentru România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Varujan Vosganian este de părere că un scriitor nu ar putea trăi fără să aibă o meserie, chiar dacă statul român oferă un sprijin consistent oamenilor de cultură. 

Varujan Vosganian a fost prezent la Interviurile DCNews în calitate de scriitor. El a vorbit, printre altele, alături de jurnalistul Val Vâlcu, despre spijinul pe care îl oferă statul român scriitorilor. 

”La Uniunea Scriitorilor, mi-am stabilit niște proiecte, să măresc veniturile, să câștig prin lege anumite drepturi, dar mărturisesc, fără să intru în detalii, că am îndeplinit toate obiectivele acestea. Nici nu mi-a fost așa de greu. Pe lângă faptul că aveam practica parlamentară, tematica era favorabilă. Revistele sub egida Uniunii sunt finanțate astăzi de stat, există un anumit statut al omului de cultură care este sprijinit. Institutul Cultural Român finanțează traducerile în străinătate. Așadar pot să spun că, exceptând faptul că piața de carte este destul de îngustă, totuși, scriitorul român și literatura au un sprijin consistent din partea statului, care este în puține țări. Asta și poate datorită Uniunii Scriitorilor din România”, a relatat Varujan Vosganian în direct și în exclusivitate la DCNews

Propunerea legislativă depusă de Varujan Vosganian

Întrebat de Val Vâlcu dacă un scriitor poate trăi din scris, Varujan Vosganian a răspuns: 

”Când am depus o propunere legislativă privind susținerea scriitorului român, de la asta am pornit. De la faptul că scriitorul român nu poate trăi din scris. El trebuie să aibă o altă meserie. Și dacă dintre doi doctori, unul e și scriitor, primul doctor se duce acasă și se uită la televizor, iar celălalt stă și scrie poezii. Așa fac și profesorii și inginerii care sunt scriitori”, a mai spus Varujan Vosganian. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel