Scor devastator pentru PDL în Capitală. Vezi de câte ori e mai tare Oprescu decât Prigoană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, la solicitarea DeCe News, arată că bucureștenii îl văd pe Oprescu drept câștigător al alegerilor locale, la mare distanță față de următorul candidat, Silviu Prigoană. Sondajul a fost realizat în perioada 23 mai-1 iunie și este reprezentativ pentru populația cu vârsta de peste 18 ani din Capitală, având o marjă de eroare de 2,9 procente.

Participarea  va fi una impresionantă: peste 75 la sută dintre bucureșteni au declarat că vor merge cu siguranță la vot, iar 11 la sută că probabil vor vota. Două treimi dintre bucureșteni sunt mulțumiți de activitatea actualului primar general, iar 53 la sută cred că orașul se îndreaptă într-o direcție bună.

Din aceste motive, peste 65 la sută dintre bucureșteni îl văd pe Oprescu reconfirmat în funcție, în vreme ce doar 9 la sută cred în șansa lui Prigoană de a ajunge primar general.

În ceea ce privește opțiunile electorale, Oprescu va fi votat de 67 la sută dintre bucureșteni, în vreme ce Prigoană nu ar lua mai mult de 17 procente. Cota lui Oprescu e, deci, de patru ori mai mare decât cea a lui Prigoană. Candidatul PP-DD, Horia Mocanu, ar veni pe locul trei, cu 5 la sută din opțiuni, Becali ar urma, cu 4 procente, iar Nicușor Dan ar lua doar 3 la sută. Pe ultimul loc se situează Anghel Iordănescu, cu 2 la sută.

Cât privește votul politic, USL atrage 66 la sută din intenția de vot a bucureștenilor, în vreme ce PDL ia 14 la sută. PP-DD a ajuns la 10 procente, iar PNG, PRM și UNPR se află în jurul a 2 la sută.

Dacă mâine ar avea loc alegeri generale, PSD ar lua, singur, 42 la sută din voturile bucureștenilor, PNL 29 la sută, PDL 12 procente, iar PP-DD 8 la sută. PC ar lua, în afara USL, 3 procente.

Vezi aici sondajul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel