Data actualizării:
Data publicării:

Școlile ”vor copii sterili, cu totul!”. Revolta dr. Daciana Toma. Prof. univ. dr. Sarafoleanu a intervenit: Bravo, vă felicit pentru această afirmație

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
A scăzut numărul școlilor care solicită testarea elevilor. 

Youtube video image

Medicul de familie dr. Daciana Toma, vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, a spus, în conferința ”Împreună pentru prevenirea și combaterea rezistenței la antimicrobiene. Cum tratăm corect virozele și răcelile de sezon? Ghiduri de bună practică”, că ”au scăzut foarte mult solicitările de la instituțiile de învățământ legate de testarea copiilor”, atrăgând atenția că ”multe instituții de învățământ vor copii sterili, cu totul!”. ”Nu se respectă reglementările în vigoare, sunt clare și nu sunt respectate. Copiii, la intrarea în colectivitate, nu au nevoie să facă exsudat faringian, nazal, nu-i vrem sterili, îi vrem evaluați când au simptomatologie și tratați corespunzător” a insistat dr. Daciana Toma. 

Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar O.R.L., a intervenit: ”Bravo, vă felicit pentru această afirmație, asta este și ideea noastră, pentru că tratăm foarte multe portaje, cu repetate cure de antibiotic, pentru că și recoltările se fac incorect și mă refer la sfera ORL. Se recoltează de la narină. Păi stafilococ pe piele... probabil că 7-8 din 10 oameni de pe stradă au starea această de portaj”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel