Şcoală online şi după pandemie. Cîmpeanu, răspuns pentru elevi şi profesori: Suntem obligaţi să luăm în considerare digitalizarea cât mai rapidă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: cottonbro - Pexels
Foto: cottonbro - Pexels
Ministrul Educaţiei a anunţat că nu se va renunţa la sistemul de predare online după ce se va termina pandemia. 

"După ce această perioadă se va încheia – şi sunt convins că se va încheia – şcoala românească va merge mai mult către predarea online. Din această perspectivă, suntem obligaţi să luăm în considerare digitalizarea cât mai rapidă a sistemului de educaţie. Să luăm în calcul posibilitatea predării online acolo unde ea este adecvată – mă refer aici nu doar la conectivitatea şi dispoziţie echipamente IT, ci la pregătirea profesorilor pentru a preda online, un lucru foarte diferit de predarea clasică în care profesorul are, mai degrabă, un rol de facilitator de învăţare – şi mă refer, de asemenea, la disponibilitatea platformelor de evaluare şi examinare online, prin care să avem procesul de învăţare finalizat cu o evaluare relevantă.

În prezent, nimeni nu poate garanta că cei care au răspuns din spatele unor ecrane – mai ales atunci când camerele au fost închise – sunt cei care chiar trebuiau să răspundă. Şi asta afectează foarte mult relevanţa examinării şi evaluării", a declarat, la DC News, în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel