Data publicării:

Școala ONLINE în 2021. Christian Ciocan: Să nu ne mai lamentăm, acesta e rolul părinților

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Într-un interviu în exclusivitate pentru DC News, Christian Ciocan a vorbit despre „școala online“ și despre rolul părinților în educația copiilor.

„Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România a remarcat, deseori, diferitele momente din învățământul românesc. Am și sancționat diferite lucruri, cum a fost atunci când doamna Anisie a intrat într-o clasă însoțită de jurnaliști și elevii au fost filmați. De aceea, Federația se arată implicată și ne propunem să devenim factorul esențial de opoziție al unei țări.

Sindicatele reprezintă dialogul social și acest lucru trebuie să se concretizeze. Dacă dialogul nu are un rezultat, produce doar timp mort. Drept urmare, observând ce se întâmplă în învățământul românesc și considerând că acesta este factorul de evoluție al oricărei națiuni, Federația și-a propus să participe activ, cu membri din alte sindicate, cu instituții implicate în educația națională, pentru a găsi cele mai bune soluții“, a punctat Ciocan.

E rolul părintelui să fie atent la educația copilului

„Din punctul meu de vedere, ca om și părinte, remarc faptul că de 30 de ani doar ne lamentăm vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în învățământ, remarc faptul că indiferent de partidele politice, există contestații și contestatari. Mai ales în această perioadă în care învățământul a avut de suferit și a fost supus unei provocări fundamentale, aceea în care copiii au trebuit să învețe de acasă și să nu mai interacționeze. Nu ar fi cea mai mare dramă, deși toți părinții au considerat-o ca o mega nenorocire.

Ca părinte, vreau să nu ne mai lamentăm, hai să nu mai ne speriem, hai să înțelegem care e rolul părinților. Aceștia sunt responsabili de educația copiilor și educație înseamnă și ca părintele să facă toate posibilitățile ca cel mic să fie atent la orele online. Alături de stat, părintele trebuie să participe, în interesul copilului său, la a găsi soluții și la a se adapta soluțiilor, ca lucrurile să fie bune.

Toată lumea se agită că învățământul se amână. Partidele care constituie Guvernul au un anumit program de guvernare, iar ele au format un Guvern pe baza votului popular al coalițiilor, în baza Constituției României. Nu trebuie să mai criticăm, Guvernul impune un program în cadrul căruia s-a decis că școlile vor începe pe data de 8 februarie cel mai devreme. E momentul să depășim perioada drobului de sare și să participăm la educația copiilor noștri. Dacă nu vom începe să găsim soluții, nu ne așteaptă decât sfârșitul“, e de părere Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel