Școala online, groparul educației. Cîmpeanu: Riscul de a creşte abandonul şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare!
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 21 ian 2021, 18:41
WhatsApp
Școala online, groparul educației. Cîmpeanu: Riscul de a creşte abandonul şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare! / Foto Agerpres
Școala online, groparul educației. Cîmpeanu: Riscul de a creşte abandonul şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare! / Foto Agerpres
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că riscul de creştere a abandonului şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare.

Sorin Cîmpeanu a subliniat, totodată, că nu există un feedback cu privire la ceea ce au asimilat elevii în perioada de predare online.

"Riscul de a creşte abandonul şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare şi se adaugă unei rate de abandon şcolar deja foarte mari. Trebuie să ne concentrăm cât mai eficient asupra acestui aspect şi concentrarea se poate face doar încercând să se recupereze prin acţiuni remediale pierderile care sunt structurale", a spus ministrul, la Forumul Bunei Guvernări Locale în Educaţie, organizat de Societatea Academică din România.

Potrivit lui Cîmpeanu, mulţi profesori din România, deşi au avut intenţii bune, nu au fost pregătiţi pentru predarea online.

"Foarte mulţi colegi profesori din România au avut bune intenţii, însă nu au fost pregătiţi pentru predarea online. Riscurile de creştere a abandonului şcolar în urma pierderilor structurale - diferenţa între online şi clasic şi a celor conjuncturale - acces internet, acces echipamente este foarte mare", a arătat ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?