Data publicării:

Școala din România care funcționează într-un bloc de locuințe. 350 de copii sunt nevoiți să coboare la parter la toaletă / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Adrian Cozma, preşedintele PNL Satu Mare, a dezvăluit, pe pagina de Facebook, că 350 de elevi din municipiul Satu Mare învață în apartamente dintr-un bloc de locuințe. În viziunea acestuia, situația este inacceptabilă în condițiile în care primăria are bani și acces la fonduri europene. 

Şcoala Gimnazială Lucia Blaga, care funcţionează în blocul de locuinţe, se află în cartierul Micro 17 din Satu Mare.

„Primăria Satu Mare, primarul Gabor ar trebui să investească şi să fie atent la toate şcolile din municipiul Satu Mare. Zilele trecute vedeam că este anunţată finalizarea lucrărilor la şcoala Rakoczi Ferenc. A fost inaugurat un nou corp de clădire pentru elevii de acolo.

Este un lucru foarte bun şi îmbucurător, însă administraţia locală ar trebui să se uite şi spre Şcoala Gimnazială Lucian Blaga din Micro 17. Copiii de la clasa zero până la clasa a patra învaţă aici, într-un apartament, deci clasele sunt în apartamente!”, a spus Adrian Cozma.

Deputatul a arătat în ce condiții învață elevii, atrăgând atenția la clasele care se află în apartamente, la tubul de scurgere a apelor pluviale de pe acoperiș care se află chiar lângă banca unui elev, la linoleumul de pe jos, la calorifere și la geamuri, susținând că „Acest corp de clădire, în lumea noastră, modernă, nu ar mai trebui să existe”.

Potrivit deputatului Adrian Cosma, lângă bloc se află o piață agroalimentară, iar copii nu pot ieși afară să se joace din această cauză, sunt închiși și nevoiți ca de la etajul 4 să coboare la parter pentru a merge la baie pentru că doar acolo se poate. 

Acesta a mai arătat că cei 350 de elevi sunt nevoiți să treacă strada, să se expună la riscuri, pentru a merge la orele de educație fizică. „Este cu totul deplasat”, a spus preşedintele PNL Satu Mare.

„Eu am făcut tot ce am putut şi cât am putut, prin faptul că la finele anului 2022 am reuşit să depun un amendament la Legea bugetului de stat prin care a fost alocată o sumă de 150.000 de lei prin care se va face un studiu de fezabilitate, ca mai apoi să fie construit un nou corp de clădire cu o şcoală modernă, pe care o merită şi copiii celor din municipiul Satu Mare, din Micro 17”, a mai spus Adrian Cozma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel