Școală din Galați, evacuată după ce un elev a venit cu un obuz găsit pe malul Prutului
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Un elev gălățean a venit la școală cu un obuz pe care l-a găsit pe malul râului Prut.

Toți elevii și profesorii unei școli din Cavadinești, județul Galați, au fost evacuați după ce un elev a venit la școală cu un obuz găsit pe malul Prutului, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, scrie Agerpres.

Potrivit sursei, elevul din clasa a VIII-a a școlii din localitatea Cavadinești a găsit elementul de muniție (obuz) pe malul râului Prut, aflat numai câțiva kilometri de localitate, iar apoi l-a dus în incinta școlii.

Directoarea unității de învățământ a fost cea care a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112. În total, au fost evacuați 90 de elevi și 10 cadre didactice, precizează sursa citată.

La locul evenimentului s-au deplasat echipajul pirotehnic și un echipaj de poliție.

Reprezentanții ISU Galați reamintesc populației că ”munițiile rămase neexplodate au încărcătura de exploziv intactă și în multe cazuri chiar și focosul, de aceea există riscul ca acestea să explodeze”. 

În plus, că ”acestea nu trebuie atinse, lovite sau mișcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deșeurilor feroase și neferoase.

Neutralizarea și distrugerea lor se execută numai de către specialiștii pirotehnicieni, care au pregătirea și dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.

O atenție deosebită trebuie acordată și educării preventive a copiilor, în vederea conștientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli”, au transmis pompierii.

Citește și: Elemente de muniție, rămase din cele două Războaie Mondiale, distruse de pirotehniștii de la ISU Harghita

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel