Școală din estul Ucrainei, bombardată de ruși. 60 de oameni au murit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Școală din estul Ucrainei, bombardată de ruși. 60 de oameni au murit
Școală din estul Ucrainei, bombardată de ruși. 60 de oameni au murit
60 de oameni au murit într-o şcoală bombardată din estul Ucrainei. 

Şaizeci de oameni au fost ucise sâmbătă în bombardamentul unei şcoli din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, a declarat duminică preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie Ziarul de Iași, citând AFP.

"Chiar ieri, în satul Bilogorivka, în regiunea Lugansk, o bombă rusească a ucis 60 de civili", a afirmat Volodimir Zelenski în cursul unei intervenţii în videoconferinţă la un summit al G7. "Ei încercau să-şi găsească refugiu în clădirea unei şcoli obişnuite care a fost vizată de o lovitură aeriană rusească", a adăugat el.

"60 de persoane au murit sub dărâmături"

"O bombă aeriană a lovit o şcoală şi 60 de persoane au murit sub dărâmături", a indicat la rândul său guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, la postul de televiziune în limba rusă Current Time TV. "Sunt în continuare lovituri foarte puternice asupra Bilogorivka", a continuat el.

"Mi-aş dori foarte mult să cred că oameni sunt încă în viaţă acolo", a spus el, precizând că, "de îndată ce bombardamentele se vor încheia, vom putea începe să curăţăm resturile".

Duminică dimineaţă, Serhii Gaidai a declarat că "erau în total 90 de persoane" la faţa locului la momentul loviturii. "27 au fost salvate", a adăugat el, precizând că temperatura a fost foarte ridicată la locul respectiv după explozie.

Mărturia cutremurătoare a unei mame care luptă în Ucraina alături de soțul său. „Mamă, vei ucide dragonul cu rachete și vei veni după mine, nu?”

De când a izbucnit războiul în Ucraina, pe 24 februarie, aproximativ 30.000 de ucrainence luptă pe front împotriva armatei ruse, cot la cot cu bărbații. Majoritatea și-au lăsat copii în urmă și au mers să lupte pentru a le readuce siguranța acasă. Cele norocoasă au reușit să-și trimită micuții în străinătate, alături de alți refugiați.

Jurnaliștii PressHUB au reușit să discute cu una dintre femeile care luptă pe front, cu arma în mână, împotriva rușilor. Au vorbit la telefon deoarece femeia nu a vrut să-și dezvăluie identitatea și nici locul unde se află, totul pentru siguranța familiei ei. Vezi AICI mărturiile femeii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel