Schwartzenberg explică prezența sa în preajma delegației lui Băsescu în Israel
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Elan Schwartzenberg
Elan Schwartzenberg

Elan Schwartzenberg, cercetat de DNA în dosarul dispariției lui Codruț Marta, a explicat pentru HotNews.ro motivul pentru care a apărut, luni, în preajma delegației lui Traian Băsescu în Israel, la mormântul lui Theodor Herzl, exact în momentul în care șeful statului ar fi trebuit să depună o coroană de flori.

"Nu l-am căutat! Am fost invitat de gazde pentru că altfel nu poți intra în acel loc! Și nici n-am alergat să-l văd în altă parte. Regret că n-am putut rămâne să-l aștept, dar aveam ceva prestabilit", a declarat Elan Schwartzenberg pentru HotNews.ro, care l-a contactat pe omul de afaceri printr-un SMS, pe un număr aparținând omului de afaceri.

Ce spune purtătorul de cuvânt al Președinției

Președintele Traian Băsescu nu a ajuns la ora stabilită inițial pentru depunerea coroanei la mormântul lui Theodor Herzi, deoarece în urma unei inversări în program, șeful statului a participat mai întâi la ceremonia aprinderii Flăcării Veșnice la Yad Vashem.

Întrebat de către jurnaliștii sursei citate dacă omul de afaceri Elan Schwartzenberg a reușit în cele din urmă să discute cu Traian Băsescu, purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a răspuns: "Domnul președinte Băsescu nu a avut alte întâlniri în afara celor anunțate în programul oficial. Noi nu l-am văzut pe acest domn".

Elan Schwartzenberg, implicat într-un scandal financiar de proporţii, a fost chemat de mai multe ori la audieri la DNA, dar nu s-a prezentat.

Potrivit unor sure judiciare, anchetatorii au demarat o activitate în colaborare cu poliţiile din mai multe state europene pentru a trimite aceste citaţii şi în străinătate. Dacă Elan Schwartzenberg nu se va prezenta la audieri, el va fi adus cu mandat şi riscă chiar emiterea pe numelui său a unui mandat de reţinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel