Schior italian, găsit decedat în urma unei avalanşe
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Avalanșă Foto: Pixabay.com
Avalanșă Foto: Pixabay.com
Un bărbat de 40 de ani din Italia și-a pierdut viața la schi după ce a fost surprins de o avalanșă. 

Trupul neînsufleţit al unui schior italian în vârstă de 40 de ani, căutat începând de miercuri seara, a fost găsit joi dimineaţă îngropat în zăpadă în zona staţiunii franceze Courchevel (est), au anunţat salvamontiştii pentru AFP, scrie Agerpres. 

Victima unei avalanșe



Bărbatul, care a plecat miercuri să schieze în zona staţiunii, a fost victima unei avalanşe, a declarat serviciul Peloton de gendarmerie de haute montagne (PGHM) din Bourg-Saint-Maurice, responsabil cu ancheta.

Au fost efectuate căutări nereuşite o parte din noapte pe diferitele sectoare ale domeniului schiabil în încercarea de a găsi victima după ce aceasta din urmă, care urma să-şi recupereze copilul la ora 16:00, nu s-a prezentat conform programării.

Unde a fost găsit 



Corpul italianului care locuia în regiune a fost în cele din urmă găsit joi dimineaţă la 2.200 de metri altitudine, îngropat în zăpadă în apropierea domeniului schiabil. Acesta este primul deces produs în urma unei avalanşe în departamentul Savoie sezonul acesta.

"Din cauza ninsorilor şi a vântului, stratul de zăpadă este deosebit de instabil. Riscul de avalanşă este de 4 pe o scară de 5", a subliniat Patrice Ribes, comandant în cadrul PGHM din Bourg-Saint-Maurice, solicitând "cea mai mare prudenţă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel