Schimbări majore de la 1 mai. Ce trebuie să știe proprietarii de mașini
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată ce se schimbă de la 1 mai pe piața auto!

Piața auto traversează o perioadă agitată, în care fiecare aspect, de la motoarele pe benzină și motorină până la cele electrice, este supus unei efervescențe continue. Cu toate acestea, începutul acestui an a adus o prăbușire a vânzărilor de mașini electrice și hibride în întreaga lume. Acest declin pare să fie influențat de tendința globală de a restricționa mașinile cu ardere continuă, sub presiunea tot mai mare a preocupărilor legate de impactul asupra mediului și de nevoia de a adopta tehnologii mai sustenabile.

Începând cu data de 1 mai, intră în vigoare noi reglementări pentru vehiculele cu motoare pe benzină sau motorină, impuse de Uniunea Europeană, care stabilesc standarde mai stricte. Acest set de modificări are un impact semnificativ asupra celor care intenționează să pună aceste vehicule spre vânzare, scrie Ziarul Românesc.

Ce se schimbă

Din 1 mai 2024, proprietarii de vehicule cu motoare cu ardere internă vor fi supuși unei noi reglementări care își propune să ofere cumpărătorilor acces la informații mai detaliate despre vehiculele pe care le intenționează să achiziționeze. Aceste noi reguli aduc cu ele implicații semnificative pentru dealeri și pentru consumatori, deopotrivă.

O altă provocare majoră pentru mulți este reprezentată de costul ridicat al mașinilor electrice care depășește semnificativ prețul mașinilor cu motoare cu ardere internă. În prezent, anumiți producători se axează și pe această problemă, având în vedere necesitatea de a introduce pe piață mașini electrice accesibile pentru toți consumatorii. Astfel, unele modele vor fi disponibile pentru precomandă în viitorul apropiat, într-o încercare de a face această tehnologie mai accesibilă și mai atrăgătoare pentru public.

Se aduc modificări semnificative și vehiculelor cu motoare cu ardere internă. Din 1 mai va fi implementat un nou regulament care se aplică tuturor viitorilor proprietari ai acestui tip de autovehicule. Retailerii vor fi acum obligați să afișeze o etichetă cu informații despre consumul de combustibil și emisiile de poluare pentru vehiculele noi. Această etichetă trebuie să fie atașată direct vehiculului expus în showroom-ul auto sau să fie inclusă în descrierea vehiculului în cazul achiziționării online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel