Schimbări în guvern: Dragnea ia cadastrul, Niță politicile economice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Conform unei Ordonanțe de Urgență publicate, vineri, în Monitorul Oficial, Cadastrul va intra în coordonarea ministerului condus de vicepremierul Liviu Dragnea, iar politicile economice ale Departamentului pentru Energie vor fi preluate de ministrul Economiei, Constantin Niță.

Cele mai importante modificări ale structurii administrației centrale prevăzute în OUG, conform hotnews.ro:

- Premierul cedează Agenția pentru Cadastru (controlată prin secretarul general al Guvernului) în favoarea Ministerului Dezvoltării (condus de Liviu Dragnea)

- Ministrul delegat al Energiei (Răzvan Nicolescu) pierde coordonarea politicilor economice ale Departamentului pentru Energie în favoarea Ministrului Economiei (Constantin Niță). Social-democratul preia și coordonarea politicilor economice ale Departamentului pentru IMM-uri

- Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, condus până acum de Dan Șova (devenit ministru al Transporturilor) se transformă în Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, Investiții Străine, Parteneriat Public - Privat și Promovarea Exporturilor, care va fi condus de un secretar de stat numit de premier.

- Se înființează un Departament pentru egalitate de șanse între femei și bărbați, condus de un secretar de stat, în subordinea Ministerului Muncii.

- Oficiul Român pentru Adopții se desființează și va fi înlocuit de Autoritatea Natțonală pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, autoritate aflată în subordinea Ministerului Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel